Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

KFF:s besked: Affär med utländskt nyförvärv sprack

Allsvenskan

Kalmar FF var överens med ett utländskt nyförvärv.
Men övergången sprack i sista stund, bekräftar Jörgen Petersson.
- Tyvärr blev det ett bakslag vid vår medicinska test, säger sportchefen.

3:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Kalmar FF-Gefle i spelaren ovan.

På tisdagen blev det klart att Kalmar FF köper loss AIK:s offensive mittfältare Abdussalam Magashy, 25. En övergång som blev aktuell först efter att smålänningarna åkt på ett sent bakslag i en annan affär.

Sportchef Jörgen Petersson bekräftar nämligen att KFF nyligen var överens med en ung central utländsk mittfältare. Allt såg ut att vara klappat och klart, men under den obligatoriska läkarundersökningen uppstod komplikationer - och övergången föll samman.

- Tittar vi hos oss har truppen förändrats en del sedan truppbygget påbörjades. Vi hade klart med en ung central utländsk mittfältare. Tyvärr blev det ett bakslag vid vår medicinska test, och som då öppnade en plats centralt, säger Petersson till KFF:s hemsida.

Annons

Vidare hyllar KFF-sportchefen Magashy, och förklarar sina tankar bakom valet att gå för nigerianen:

- När det dessutom står klart att Johan Karlsson ses som en ytterback blev det tydligt att numerären centralt behövde ökas. I utvärderingen fastnade vi för att försöka hitta en spelare som kan spela både åtta och tia med offensivt starka egenskaper, säger han och fortsätter:

- Där är det få spelare vad jag känner till i allsvenskan som har Magashys egenskaper att hantera båda rollerna på liknande sätt. Han är också i en väldigt bra ålder och vi tror att han kommer bidra till vårt lags utveckling på ett väldigt positivt sätt.

Magashy ansluter på ett treårskontrakt. Utöver AIK har han även representerat IFK Värnamo, Kristianstad FC och Växjö United på svensk mark.

Med 25-åringen är KFF färdig med sitt truppbygge inför 2024.

Annons
Publicerad 2024-02-20 kl 16:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto