Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

KFF:s sportchef om Rydström-ryktet: "Då kan man säga lite vad som helst utan att ta ansvar"

Allsvenskan

Henrik Rydström kopplas ihop med AIK.
Men Jörgen Petersson sitter lugnt i båten.
- Jag lägger ingen vikt vid det, säger KFF-sportchefen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Jörgen Petersson och Henrik Rydström.

Det var i lördags som Discoverys expert Alexander Axén hintade om att AIK är intresserat av att anställa Henrik Rydström som ny huvudtränare från och med 2023. "Det ligger i pipelinen", sa han.

- Ett rykte säger att han (Henrik Rydström) till och med har ringt till Sebastian Larsson för att höra om han kan köra ett år till om han kommer som tränare, fortsatte Axén i podden "Fans Corner" enligt FotbollSthlm.

Henrik Rydström själv dementerade dock att han har varit i kontakt med AIK. Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson menar att han inte tar ryktet på allt för stort allvar.

- Jag har ingen kommentar till det egentligen. När man sitter i poddar eller är expert kan man säga och tycka lite vad som helst men aldrig behöva ta ansvar för det. Jag noterade det, men jag lägger ingen vikt vid det. Och det kommer jag inte göra förrän vi har något konkret på bordet, säger Petersson till Fotbollskanalen, och förnekar att han "hört" något från Gnaget.

ANNONS

Hur ser du på ryktesspridningen som varit kring Rydström (även kopplats ihop med Malmö FF) den här säsongen?
- Det var samma förra säsongen också om vi ska vara ärliga. När spelare och tränare gör det jävligt bra nuförtiden kommer det att uppmärksammas. Medietäckningen runt lagen och matcherna är så stor, så det är inte konstigt att det blir ett intresse kring de som gör det bra. Och Henrik har gjort det jävligt bra.

- Mig stör det inte. Man kan inte göra mer än att ha en bra arbetsrelation och jobba i det dagliga på ett bra sätt. Rykten och så, vad kan man göra åt det egentligen?

Hur går samtalen med Rydström om framtiden?
- Det håller vi nog mellan oss, men det är inte så att jag frågar honom tre gånger i veckan om han kollar på en ny klubb. Vi tittar på hur vi kan göra resten av säsongen på bästa sätt, sen planerar vi uppehållet och 2023. Där lägger vi all vår kraft.

ANNONS

Henrik Jurelius, sportchef i AIK, är inne på samma spår som Jörgen Petersson.

- Det faller sig ganska naturligt att den här typen av rykten sprids, det brukar det göra. Och det är lätt att säga för man behöver inte ta någon som helst ansvar för det, säger han till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Det hade såklart varit bättre och lugnare att få jobba ostört, men så ser det inte ut. Vi har viss rutin av att hantera det. Vi har en pågående process som vi tror på, även om vissa saker kan röra till det ibland. Men så är det.

I slutet av förra året förlängde KFF kontraktet med Henrik Rydström till slutet av säsongen 2024. Jörgen Petersson menar att det inte är på tapeten att belöna succétränaren med ytterligare ett nytt avtal för att "säkra upp honom" över tid.

- Det känns inte aktuellt. Henrik vet att vi är jävligt nöjda med honom och sättet han jobbar på. Hela föreningen går i rätt riktning. Det kommer säkert en dag då vi ska diskutera det, men det är inte så att vi tittar på det i dag.

ANNONS

Hur säker är du på att Henrik Rydström tränar Kalmar FF 2023?
- Det är en omöjlig fråga att svara på. Han har avtal i två år till och om inget annat händer är jag säker på att han tränar Kalmar FF 2023 och sen 2024. Men det kan hända en massa saker innan dess, så det går inte att svara på. Man kan inte gå runt och oroa sig för att någon ska lämna för då kan man inte arbeta. Vi trivs bra med varandra, avslutar Petersson.

Med sju omgångar kvar att spela ligger Kalmar FF på sjätte plats i allsvenskan, fyra poäng bakom Hammarby på en av Europaplatserna.

Publicerad 2022-09-25 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto