Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Khalili letar toppformen: "Långt kvar till max"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Imad Khalili missade två bra lägen när Hammarby spelade 0-0 mot Elfsborg.
- Jag borde ha satt ett mål, säger nyförvärvet till Fotbollskanalen.

Först ett inhopp mot Norrköping på 19 minuter, därefter 28 minuter mot Gif Sundsvall. Under söndagen fick nyförvärvet Imad Khalili så starta för Hammarby och göra 86 minuter hemma mot Elfsborg.

I nummer tio-rollen fick bland annat Khalili två bra lägen i 0-0-matchen. Först ett fritt skottläge utanför straffområdet i den första halvleken, som smet något över ribban.
Därefter ett helt fritt läge från nära håll precis i början av den andra halvleken, där vänsterfotade Khalili sköt utanför med sin högerfot.
- Med lite skärpa och bra kondition kanske jag hade satt två mål. Annars kändes det ganska okej, kommenterar 28-åringen.

- Jag ska sätta det andra läget. Det som saknas är lite kondition, så blir man lite klarare i huvudet.

Hur känns kroppen?
- Den är helt förstörd nu. Jag kände redan efter 50-60 minuter att det tog emot. Men det är inte så konstigt. Jag fick 80 minuter nu och det är bra. Det är det enda som kommer hjälpa för att komma ifatt. Jag tror det kommer framöver.

En poäng mot Elfsborg, känns det okej?
- Med tanke på motstånd, ja. Det är skillnaden mot topplagen, för de hade tagit en trea i dag. Så är det. De hade gjort 1-0 och sen stängt matchen. Jag är både besviken och inte besviken, för vi skapar mycket och det är något för framtiden.

Khalili hyllar också sina nya supportrar.
- Det var ett fantastiskt tryck. Det var 21 000 här och vi ligger tolva. Vad hade hänt om vi legat fyra? Då hade inte ens ni (journalister) fått plats, säger han och skrattar.

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand menar att det finns väldigt mycket mer att ta av från Khalili.
- Till hans maximala form är det långt kvar. Men vi kan inte begära annat. Han har genomfört en tävlingssäsong och sen haft sex veckors uppehåll. Det tar lång tid. Vi har släppt in honom successivt. I dag (söndag) spelade han nästan för länge, men han gör ett bra taktiskt jobb i defensiven och därför ville jag ha kvar honom så länge som möjligt, säger Bergstrand.

Hur resonerade du när du valde Måns Söderqvist i anfallet framför Linus Hallenius?
- Jag ville ha en spelare som är mer kontringsinriktad i sina löpningar. Och Måns och Imad har samarbetat bäst på träningarna, svarar Bajen-tränaren.

Publicerad 2015-08-10 kl 07:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons