POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Kiese Thelin: "Jag fick ingen ärlig chans i Anderlecht"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Isaac Kiese Thelin är tillbaka i Malmö.
Anfallaren tror han återvänder som en bättre spelare efter fem utlandsår.
- Allt har blivit bättre här, förhoppningsvis jag med, säger Kiese Thelin.

Isaac Kiese Thelin befinner sig i Malmö FF på ett säsongslångt lån från belgiska Anderlecht. Klubben har rätt att ta tillbaka svensken i sommar, men Kiese Thelin känner sig trygg i att få stanna hela året i Malmö.  

Anfallaren bildar tillsammans med Erdal Rakip och den då skadade Guillermo Molins en trio spelare i truppen som var med i Malmös första Champions League-deltagande 2014. Kiese Thelin talar om många bra minnen från den korta men framgångsspäckade tiden i MFF.

- Det är skönt att bara vara igång med grabbarna och lära känna dem, framför supportrarna också, så det är bara positivt, säger anfallaren.

27-åringen hoppas hitta tryggheten i Malmö med kontinuerlig speltid. Kiese Thelin kommenterar även ryktet om att FC Köpenhamn också skulle varit intresserade men att det aldrig var konkret, och att Malmös intresse tidigt togs på allvar hos anfallaren.

Kiese Thelin har provat på spel i Bordeaux och Anderlecht, och varit utlånad till Waasland-Beveren och Leverkusen. Hösten gav väldigt lite speltid i Anderlecht vilket fick landslagsanfallen att söka sig tillbaka till bekant mark.

Hur ser du på de många miljöombytena du haft sedan 2014?
- Bra erfarenheter, man får lära sig spela med duktiga spelare och det är klart man växer av det. Jag hade velat spelat mer i slutet, men så är det med konkurrensen, det kan bli lite politiskt ibland också.

Han fortsätter.

- Det är svårt när man bara får spela en, två matcher i taget. Det är tråkigt och jag fick inte riktigt en ärlig chans i Anderlecht. Men man blir starkare psykiskt men framförallt har man fått mer erfarenhet och det tar jag med mig.

Anfallaren uppmärksammar steget som Malmö FF tagit vid sidan av planen och säger att alltifrån gymmet till maten blivit lite bättre. Om det hjälper honom till en allsvensk vårsuccé kan centern bli högaktuell för den svenska EM-truppen i sommar.

- Jag fokuserar hundra procent på Malmö men EM-spel vore en fin bonus. Möjligheten finns om jag gör det bra, säger Isaac Kiese Thelin.

Publicerad 2020-01-13 kl 21:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå