Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kiese Thelin önskade få tillbaka Hareide: "Han trodde på mig när andra inte gjorde det"

Allsvenskan

MALMÖ. När Malmö FF stod utan ordinarie tränare hade Isaac Kiese Thelin en önskan: att Åge Hareide, 68, skulle återvända.
Till slut fick 30-åringen som han ville.
- Han betyder jättemycket för mig, säger Kiese Thelin. 

1:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Åge Hareide och Isaac Kiese Thelin. Se en tv-intervju med Åge Hareide i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Kalmar FF
IFK Norrköping
Kalmar FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Malmö FF - IK Sirius
Malmö FF
IK Sirius
STREAMA PÅ LÖRDAG
IFK Göteborg - IF Brommapojkarna
IFK Göteborg
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Halmstads BK - IFK Värnamo
Halmstads BK
IFK Värnamo
STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Elfsborg - Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

När Malmö FF hade sparkat Milos Milojevic och hade sportchef Andreas Georgson som en tillfällig ersättare, berättade Isaac Kiese Thelin i en intervju med Aftonbladet att Åge Hareide är "en fantastisk tränare". På frågan om han ville ha tillbaka norrmannen svarade Kiese Thelin:

- Åge en gång till? Vi kör på det (skratt). Han får hoppa av pensionärslivet. 

Och det blev som 30-åringen ville. En egentligen redan avslutad tränarkarriär återupptogs när Malmö FF ringde Hareide efter matchen mot Elfsborg. Avtalet sträcker sig säsongen ut. 

- Det känns som att man är tillbaka åtta år i tiden! Han tar över showen och laget som om ingenting har hänt. Det är en ledare som är viktig för oss. Det är något vi behöver, säger Kiese Thelin om Hareides återkomst. 

Annons

- Jag sa att han får hoppa av pensionen och komma hit. Nu är han här. 

Vad var det som gjorde att du gärna ville ha tillbaka honom?
- Personligheten, stark ledare, duktig taktiskt och är bra på att motivera. Det är väldigt viktiga egenskaper för en bra tränare.

Efter några halvknackiga säsonger i IFK Norrköping värvades Isaac Kiese Thelin till Malmö FF säsongen 2014. Med Åge Hareide vid rodret tog då karriären fart på riktigt för anfallaren, som bara månader senare såldes för mångmiljonbelopp till franska Bordeaux.

- Det betyder jättemycket. Han var med och tog hit mig. Han trodde på mig när inte så många andra gjorde det, gav mig chansen och förtroendet här som gjorde att jag sedan kunde få komma ut i Europa och få den karriären jag haft. Han betyder jättemycket för mig och jag har alltid varit tacksam gentemot honom. 

Annons

Kiese Thelin utvecklar resonemanget om motivationen som Hareide tillför. Något som en del menar har saknats i laget så här långt i år. 

- Han ställer höga krav på oss. Vi har höga krav på oss själva men också utifrån. Vi kommer få hårda krav från Åge, och då gäller det för alla att steppa upp. 

Är motivationen något som ni har saknat tidigare?
- Det är svårt att säga, men man får ett extra tryck och ännu mer motivation. Extra krav på varandra.

Lagkapten Anders Christiansen har inte tidigare haft Hareide som tränare, men säger också att han är nöjd med tränarrekryteringen.

- Man blir så klart glad över det. Att få en tränare med internationell erfarenhet, som har varit i klubben innan och har lyckats i både Europa och allsvenskan. Han vet vilka krav klubben och spelarna ska ha. Vi är i samma båt och vet vad det handlar om. Det var skönt att det blir den typen som ska leda oss de kommande månaderna, säger Christiansen och fortsätter:

Annons

- Men vi ska också komma ihåg att det inte är Åge som ska spela matchen i morgon (läs i dag). Det är fortfarande vi spelare, så vi ska bara ha en taktisk plan och alla ska veta vad de ska göra. Åge är, som Isaac säger, en stor karaktär, men vi ska komma ihåg att han inte kan spela fotboll. Det är vi spelare som har ansvar för prestationen, betonar Anders Christiansen.

Publicerad 2022-09-08 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto