Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kimpioka Mbunga öppnar upp om tiden i England: "Det rann tårar"

Allsvenskan

Benjamin Kimpioka Mbunga skrev på för Sunderland som 16-åring.
Men första tiden i England blev inte som tänkt.
- Jag har aldrig varit så mobbad i mitt liv, säger Mbunga till Expressen.

Foto: Bildbyrån

Benjamin Kimpioka Mbunga blev klar för AIK på transferfönstrets sista dag. Den 22-årige svensken lämnade då England efter nästan sex år i Sunderland.

Mbunga var alltså bara 16 år när han valde att flytta från Sverige, trots erbjudande från just AIK. För Expressen berättar spelaren att det var ett val som kändes rätt när han blev erbjuden ett treårskontrakt med den ikoniska klubben.

Men nu öppnar AIK-spelaren upp om första tiden i England. Han menar att kulturen i engelsk fotboll skiljer sig från den svenska, där både tränare och lagkamrater tar hand om unga spelare. Så var det inte till en början i Sunderland.

ANNONS

- I England körde de över mig direkt. Det kunde vara att jag gjorde ett misstag en match så vi förlorade matchen. Ingen ville skjutsa hem mig trots att jag bodde 20 minuter från faciliteten och jag fick promenera. Ingen pratatde med mig.

Dessutom fick spelaren ingen lön första månaden, och berättar att han inte hade några kläder den tiden och var fast på rummet.

- Ingen bjöd in mig. Jag har aldrig varit så mobbad och utsatt i mitt liv, säger Mbunga till Expressen.  

Mbunga ville inte oroa familjen för mycket, så i stället för att prata med familjen om sitt dåliga mående, undvek han dem och slutade svara i telefon.

Men det slutade inte där, för efter en stund i England och akademi-laget fick spelaren en ögonöppnare. I en match mot West bromwich dribblade spelaren mycket. Sunderland förlorade till slut matchen, vilket Mbunga fick skulden för - trots att han själv tyckt han gjort en bra match.

ANNONS

- I omklädningsrummet satt jag och tänkte att jag gjorde en helt okej match och tränaren var helt tyst. Sen kom han upp till mitt ansikte, tio centimeter ifrån, och skrek det högsta han kunde att jag kunde dra till Sverige med mina dumheter. Och jag satt där 16 år. Det rann tårar. Jag kommer aldrig glömma den gången för det gjorde mig starkare.

AIK:s nyförvärv försöker se situationen just så, att de har gjort honom till den person han är idag. Och efter att han tagit sig igenom två år i England, vände det. Det kom in en ny akademichef i klubben och Mbunga berättar att han såg det som en ny chans. 

Direkt fick den nye chefen upp ögonen för svensken, som blev uppflyttad till U23-laget med en gång. 

- Därifrån fick jag självförtroende och var tidigt in i A-laget och jag var den första född 2000 att göra mål i A-laget, berättar han. 

ANNONS

Därefter vände vindarna för spelaren som nu framträtt fyra gånger för Solna-klubben, där han trivs jättebra. 

- Allt är bara positivt, säger Mbunga till Expressen.

Publicerad 2022-05-11 kl 14:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto