Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kindbergs son flyttas upp i ÖFK:s A-lag: "Enormt stolt som pappa"

Allsvenskan

Östersunds FK har skrivit A-lagskontrakt med fyra spelare från sin egen akademi.
En av dem? Daniel Kindbergs son Pontus, 15.
- Han har förtjänat det här, säger Daniel till Östersunds-Posten.

Foto: ostersundsfk.se/Bildbyrån

Östersunds FK:s starke man, Daniel Kindberg, presenterade under måndagen flera nyheter rörande klubben på en presskonferens. Dels att ÖFK anställt engelsmannen David Webb som ny teknisk direktör, dels att man förlängt kontraktet med målvakten Andrew Mills och dels att man valt att skriva A-lagsavtal med fyra spelare från sin egen akademi.

En av de fyra spelarna är Pontus Kindberg, son till just Daniel Kindberg. 15-åringen har, precis som de andra tre talangerna, skrivit på ett treårsavtal med ÖFK:s A-lag.

- Han var lika chockad som de andra. Vi har inte sagt någonting om det förrän när vi kallade dem till ett möte i onsdags, sa Daniel Kindberg i Östersunds-Postens livesändning från presskonferensen.

ANNONS

- Sen har han (Pontus) haft mycket frågor till sin pappa efter att han fått veta det, men han behandlas som alla andra. Kanske är det lite större press på honom, men han rår ju inte för sitt efternamn. 

Daniel Kindberg är just nu på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Därför har han tagit en time out från ordförandeposten i ÖFK, men han fortsätter att vara delaktig i klubbens verksamhet. Bland annat rörande rekryterings- och försäljningsfrågor.

Hans son Pontus är född 2003 och beskrivs som central mittfältare/vänsterback på klubbens hemsida. 

- Han blir mycket bättre än vad jag någonsin var, han har egenskaper som vida överstiger mina. Det är en fin pojke på sidan och en fin fotbollsspelare. Han har förtjänat det här lika mycket som de andra pojkarna. Det ska bli jättespännande. Som pappa är jag enormt stolt. Det är ju ett fantastiskt ögonblick att uppleva som förälder. Jag kommer följa honom som pappa också, sen är jag ju någon form av chef för honom, säger Daniel Kindberg.

ANNONS

Sedan tidigare jobbar en annan av Kindbergs söner, Alexander, i ÖFK. Alexander har titeln team manager.

De tre andra ungdomarna som flyttats upp i Östersunds A-lag är offensive mittfältaren/forwarden Isac Häggman (född 2002), mittbacken/centrale mittfältaren Robin Wikberg (född 2002) och mittbacken Gustav Wikstrand (född 2003).

Publicerad 2018-10-29 kl 14:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto