Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kjartansson om valet av Bajen - och tunga tiden i Ryssland: "Ett misstag att gå dit"

Allsvenskan

Vidar Örn Kjartansson är klar för en återkomst till allsvenskan.
Forwarden lånas ut från Rostov till Hammarby.
- Jag tvivlar på att tränaren i Rostov ville ha mig, säger han till fotbolti.net.

Foto: Bildbyrån

Den tidigare Malmö FF-spelaren Vidar Örn Kjartansson är tillbaka i svensk fotboll. Djurgården var intresserat av att låna in honom från ryska Rostov, men Hammarby lyckades till slut vinna kampen om islänningens signatur och under måndagen presenterades forwarden av Bajen.

Lånet gäller fram till den 15 juli.

- Jag ville till ett lag där systemet passar mig och där alla tror på mig. Det är nödvändigt för en forward och jag har haft det så ända fram till att jag skrev på för Rostov, säger Kjartansson till fotbolti.net om sitt val.

Efter att ha lämnat israeliska Maccabi Tel Aviv för Rostov i somras kunde inte Kjartansson gå till en liga som spelar höst/vår (en spelare får inte representera tre klubbar under en och samma säsong), och därför var allsvenskan en av få möjliga ligor för honom att spela i fram till sommaren.

ANNONS

- Den svenska ligan har troligtvis gått om den danska ligan och är nu den starkaste i Skandinavien. Det är en av få ligor som är möjliga för mig att spela i så det här är en fantastisk flytt för mig fram till sommaren.

I intervjun med fotbolti.net slår Kjartansson fast att Rostovs spelsätt inte alls passade honom. Han menar att taktiken gick ut på att slå långbollar och vinna andrabollar. 29-åringen beskriver spelsättet som "old school".

- Jag gjorde ett misstag som gick till Rostov, för tränaren behövde inte en forward som jag. Jag tvivlar på att tränaren ville ha mig och det är en situation som aldrig blir bra. 

- Tränaren var väldigt konservativ, säger Kjartansson till fotbolti.net.

Islänningen fick lite speltid i Rostov. I Maccabi Tel Aviv gjorde han 44 mål på 92 tävlingsmatcher, i Malmö FF dessförinnan satte han 17 mål på 26 tävlingsmatcher och tidigare har han även gjort 31 mål på 33 matcher för norska Vålerenga.

ANNONS
Publicerad 2019-03-18 kl 13:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto