POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kjartansson tillbaka i startelvan i MFF-segern: ”Vi sprang som fan”

Foto: TT

Vidar Örn Kjartansson var återigen en startspelare för Malmö FF, i en seger med 1-0 där mycket handlade om att pressa Djurgårdens långa uppspel.

Malmö FF:s prestigeköp av Vidar Örn Kjartansson hade en positiv prägel i cupen, men efter två Allsvenska matcher blev det bänken. I segern mot Djurgårdens IF i omgång fem var han återigen en startspelare. 

- Jag spelade bra idag. Mitt självförtroende i boxen är inte så högt just nu, men jag behöver bara ett mål... När jag har fått det målet så blir det högre. Jag tycker jag gjorde det bra idag, men jag är aldrig nöjd när jag inte gör mål. 

Mot IF Elfsborg senast hade Malmö FF ett mer tillbakadraget spelsätt. Tanken var att laget skulle ha sin traditionella spelidé idag, men de fick göra vissa anpassningar efter hur Djurgårdens IF spelade. 

- Vi försökte spela som vi brukar göra, med mycket attackfotboll, men det var svårt att spela så mot dem. De spelade med många längre bollar, har många långa spelare i laget, och vill ha många fasta situationer. 

- Vi sprang som fan. Det var en svår match. Vi borde ha gjort det bättre i sista passen, men vi fick våra chanser och vinsten var förtjänt. 

Allan Kuhn sa på presskonferensen efteråt att utbytte och skadade Markus Rosenberg förmodligen inte kan spela mot IFK Göteborg på onsdag. Islänningen kan därför få en ny start då. 

- Jag tror att alla vill att jag ska göra mål varje match, jag också. Jag tror mycket kommer ändras när jag får ett mål. 

Hur var det att vara på bänken i två matcher? 

- Det kändes inte bra. Jag vill spela varje match, varje minut. Det kanske var förtjänt. Jag gjorde en okej match och en dålig match innan det. De satte mig på bänken i två matcher efter det, och startade med mig idag. Jag är inte van att kolla matcher från bänken, men jag lär mig något från det.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-24 kl 18:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå