Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Adu missar den sista omgången i allsvenskan

Allsvenskan

Enoch Kofi Adu missar den sista omgången i allsvenskan.
Det har disciplinnämnden nu kommit fram till.
Detta på grund av det röda kort han ådrog sig i mötet med Östersund.
- Han träffar med sulan rakt upp i låret, säger nämndens Göran Nilsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ses situationen som föranledde det röda kortet.

Enoch Kofi Adu fick syna det röda kortet i AIK:s möte med Östersund och han missade därmed automatiskt den efterföljande matchen, söndagens möte med Gif Sundsvall.

Nu har disciplinnämnden beslutat att mittfältaren, som varit given i AIK:s elva under säsongen, ska stängas av även i den helt avgörande sista matchen mot Kalmar FF.

- Man kan säga att det är det vanliga resonemanget när en spelare i en närkamp agerar oaktsamt och utsätter en motståndare för fara. Han träffar med sulan rakt upp på låret. Dels är det ett relativt högt ben men framför allt farligt spel, säger Göran Nilsson som är 1:e vice ordförande i disciplinnämnden, till Fotbollskanalen.

Annons

Själva kraften i rörelsen, spelar den någon roll?
- Över huvud taget är ju spel med sulan före farligt spel.

Disciplinnämnden har inte behövt genomföra något sammanträde för att nå ett beslut i ärendet. I stället har nämndens ledamöter gett sina synpunkter via mejl.

Har ni varit eniga i beslutet?
- Så långt jag har sett har vi varit eniga, allihopa. Av det som jag har sett kommit in så har vi varit helt eniga och är det så att vi inte är eniga kan vi inte ta det via mejl.

AIK tvingas nu ställa upp mot Kalmar utan avstängda duon Adu och Kristoffer Olsson. Dessutom fick Sebastian Larsson och Panos Dimitriadis båda kliva av matchen mot Sundsvall efter skadeproblem. Oscar Linnér missade matchen mot Sundsvall på grund av ljumskproblem och dessutom fick anfallsstjärnan Tarik Elyounoussi låret lindat efter matchen.

Annons

Dimitriadis och Elyounoussi gav dock efter matchen båda för AIK positiva signaler kring att spela mot KFF.

På frågan till AIK-tränaren Rikard Norling efter söndagens möte med Gif Sundsvall, kring hur han såg på en eventuell mittfältsformation, med tanke på skador och avstängningar (innan beskedet kommit kring Adu) sa han följande:

- Jag förstår att du ställer den frågan. Jag kan säga att jag inte riktigt har processat den och i och med jag inte har gjort det så blir jag lite svävande i mitt svar. Det blir veckan nu som vi kommer att se över vilka möjligheter vi har och vilka som finns tillgängliga, matchplansbygge på det… Vi får se.

Tidigare under året har disciplinnämnden bedömt att spelare som fått rött kort direkt ska få ytterligare avstängning vid ett antal tillfällen. Bland annat fick Djurgårdens Jowra Movsisian ytterligare en match efter sitt röda mot AIK, Alexander Faltsetas fick en match till efter utvisningen mot Brommapojkarna - och det fick även Zoran Jovanovic efter att ha fått direkt rött mot IFK Göteborg. Jordan Larsson fick två ytterligare matcher efter att ha sparkat ner Trelleborgs Robin Nilsson.

Annons

En poäng mot Kalmar FF räcker för AIK för att säkra SM-guldet. Norrköping möter Häcken i den avslutande omgången och förutom att man är två poäng efter har man dessutom klart sämre målskillnad.

Publicerad 2018-11-05 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto