Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Andreas Alm lämnar AIK

Allsvenskan 2016-05-13 kl 08:15

Andreas Alm får lämna AIK.
- Detaljer i helheten som förändrats, säger sportchefen Björn Wesström om beslutet till Fotbollskanalen

Det var Fotbolldirekt som redan i onsdagskväll avslöjade att Andreas Alm var på väg att lämna sitt arbete som chefstränare för AIK efter sviktande förtroende hos styrelsen. Under fredagsmorgonen bekräftade till slut klubben att Alm får lämna sin roll som chefstränare. 

- Andreas Alm har under sina år som tränare och chefstränare gjort många saker som har varit och är bra för AIK. Han har etablerat AIK till ett stabilt topplag i Allsvenskan, men vår gemensamma resa slutar idag. Skälet är att den rådande situationen totalt sett inte är bra för AIK. När kort- och långsiktig potential idag summeras för de områden som definierar hur AIK mår med Alm som chefstränare så är beslutet att vi idag nått vägs ände, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

ANNONS

När Fotbollskanalen når Björn Wesström så förtydligar han vad man menar med den "rådande situationen".

- Det är allt sammanräknat. Allt från det fotbollsmässiga till det kommunikativa till hans relationer. Det är en sammantagen bild av mig som tagit det här beslutet. 

Hur länge har du suttit med den här sammantagna bilden och funderat över rådande situation?
- Jag vill inte ge mig in i den sortens tidslinjer, då det inte ger något till eftervärlden. Det centrala är att vi fattade ett beslut igår som vi valde att kommunicera idag. 

Under vintern så cirkulerade länge spekulationer kring Alms vara eller icke vara i AIK. Tränaren har själv i diverse intervjuer erkänt att han började titta efter andra arbeten då han räknade med att lämna AIK. När säsongen startade igång så fanns ändå tränaren på plats och har lett laget under våren - tills nu. 

ANNONS

Vad är det som förändrat er syn på Alm under vårkanten?
Det är detaljer i helheten. Förändras någonting några grader på ena sidan och några grader på den andra sidan för att det sedan förändras på både den tredje och fjärde sidan så förändras det ganska många grader totalt sett. Det är väl så det är. Det finns inte ett skäl som är drastiskt utan flera olika saker som gett oss en situation där vi skiljer oss från varandra, säger Björn Wesström till Fotbollskanalen.

På måndag spelar AIK rivalderbyt mot Djurgården. Enligt Fotbollskanalens uppgifter så finns ett färdigt kontrakt med Rickard Norling som presenteras vid en presskonferens klockan 11.00 på Friends Arena. 

Andreas Alm tog över som chefstränare i AIK 2011 och har sedan dess fört klubben till placeringarna 2,4,2,3,3 i Allsvenskan.

ANNONS
Rätt eller fel av AIK att sparka Alm?
  • Rätt!
  • Fel!
RÖSTA SE RESULTAT

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 30 17 8 5 28 59
2 AIK Europa Conference League 30 18 5 7 20 59
3 Djurgårdens IF Europa Conference League 30 17 6 7 16 57
4 IF Elfsborg 30 17 4 9 16 55
5 Hammarby IF 30 15 8 7 13 53
6 Kalmar FF 30 13 8 9 2 47
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto