Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Aubynn återvänder till Malmö FF

Allsvenskan

Malmö FF meddelar att Jeffrey Aubynn återvänder till klubben, precis som Fotbollskanalen kunnat avslöja
Han får rollen som chefsscout. 
- Det känns väldigt bra att komma hem igen, säger ex-landslagsmannen i ett uttalande. 

Foto: Bildbyrån.

Efter en tuff säsong i superettan i år valde Jeffrey Aubynn att lämna sitt huvudtränaruppdrag hos Örgryte med två matcher kvar att spela. 46-åringen har varit klubblös sedan dess.

Nu återvänder han till Malmö FF, som han lämnade för att ta huvudtränaruppdraget i Örgryte. Som Fotbollskanalen kunnat avslöja får ex-landslagsmannen rollen som chefsscout. 

- Det ska bli härligt att få vässa vår verksamhet ytterligare med Jeffs hjärta och glöd för Malmö FF. När han var här senast, som assisterande tränare, var han inblandad i flera processer kring lagbygget med framgång. Han har ett bra fotbollsöga och vet vad vi letar efter när vi söker nya spelare, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, i ett uttalande på MFF:s hemsida. 

Annons

Aubynn gläds över att vara tillbaka i mästarklubben.

Det känns väldigt bra att komma hem igen, nu i rollen som chefsscout. Jag ser fram emot att bidra till att vi hela tiden blir bättre, utvecklas och fortsatt kan tävla på högsta nivå både i Allsvenskan och i Europa.

Samtidigt gör Malmö FF om sin sportsliga organisation. Robin Asterhed, som varit chefsscout, får rollen som metodikansvarig. Den förre IFK Värnamo-tränaren ska bland annat implementera föreningens spelarutbildning och ansvara för MFF strategi, med målet att uppfylla de ambitionerna som den sportsliga ledningen har. Därtill blir Jamie Segura teknisk ansvarig för MFF:s scoutingverksamhet och fotbollsutveckling på alla nivåer i stället för scoutingkoordinator.

- Sedan Andreas Georgson lämnade så har Jaime Segura tagit ett stort ansvar för den övergripande scoutingverksamheten. Han är ambitiös och har verkligen visat vad han kan och kommer från och med nu vara den som samordnar och ser till att vi arbetar både kortsiktigt och långsiktigt i vår scouting och föreningens fotbollsutveckling på alla nivåer. Robin Asterhed kommer lämna scoutingen helt och jobba mer strategiskt med det han gillar mest av allt, med vår fotbollsutveckling genom hela verksamheten. Med de här förändringarna kommer vi spetsas till ytterligare, säger sportchef Andersson.

Annons
Publicerad 2023-12-06 kl 15:06

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto