Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Klart: Då inleds allsvenskan 2017 - cupfinal i april

Foto: SCANPIX

Det spelas cupfinal redan i april nästa år.
Det visar förbundets årsplan som nu presenterats.
- I maj månad är serieprogrammet mycket pressat och vi har inte råd att ta bort en allsvensk omgång, säger Tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till Fotbollskanalen.

Årsplanen för nästa års spel i allsvenskan, superettan och svenska cupen har fastställts av Svenska fotbollförbundet. Det gjordes av förbundets tävlingskommitté på ett sammanträde i förra veckan och innebär att alla fotbollsälskare redan nu kan börja studera sin kalender inför nästa år.

Schemat innebär i praktiken att den första omgången av de båda serierna spelas den första helgen i april och att den avslutas den första helgen i november. Det som är anmärkningsvärt är att finalen av svenska cupen spelas redan under påskhelgen, antingen skärtorsdagen den 13 april eller långfredagen dagen därpå. Tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager förklarar:

- I maj månad är serieprogrammet mycket pressat och vi har inte råd att ta bort en allsvensk omgång för att spela cupfinalen. Till det kommer att Friends Arena delvis är blockerad i maj månad (finalen av Europa League spelas den 24 maj), säger han till Fotbollskanalen.

Sager förklarar att ett spelschema för de inledande omgångarna dröjer några veckor till.

- Vi brukar kunna lägga ett spelschema i antingen i december eller också i januari. Det kommer att omfatta matcher fram till uppehållet för U21-EM, säger han.

Värt att notera är att superettan inte tar något uppehåll för mästerskapet utan spelas som vanligt. Sommaruppehållet i allsvenskan kommer att ligga från den 5 juni till 2 juli.

Se hela förbundets årsplan här.

Publicerad 2016-11-07 kl 16:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER