Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Fälldes för bokföringsbrott - nu får klubbdirektören lämna Peking

Allsvenskan 2021-12-08 kl 18:37

Han fick ta en paus från sitt uppdrag som klubbdirektör i IFK Norrköping efter att ha fällts för bokföringsbrott.
Nu bekräftar Pekings ordförande att Magnus "Munken" Karlsson får lämna föreningen.
- Vi har tagit ett gemensamt beslut om att det är bäst för alla parter att han kliver åt sidan, säger Sakarias Mårdh till NT.

Foto: Bildbyrån.

Förra veckan rapporterade Norrköpings tidningar att Magnus "Munken" Karlsson fällts för bokföringsbrott och ska betala 30 000 kronor i dagsböter. Brottet ska dock ha begåtts av oaktsamhet, det vill säga utan uppsåt.

Trots det beslutade Peking kort därefter att Karlsson skulle ta en paus från sitt uppdrag som klubbdirektör i IFK Norrköping med anledning av brottet. Under onsdagen berättade ordförande Sakarias Mårdh för NT att Magnus Karlsson, efter ytterligare överläggningar, nu får lämna sin post - och föreningen. 

- Styrelsen och "Munken" har tagit ett gemensamt beslut om att det är bäst för alla parter att han kliver åt sidan. Det beror på det som har kommit fram förra veckan och att vi sedan har tittat vidare på det här, säger Mårdh till tidningen.

ANNONS

- Nu ska vi sätta oss och titta på hur vi ska lösa den positionen. Michael Sturehed (som vikarierar för "Munken") kommer att ta det operativa arbetet och jag kommer att ta klubbchefsrollen

Sakarias Mårdh menar att bytet av klubbdirektör inte kommer att påverka föreningen. 

- "Munken" hade en del saker på sitt bord, som han skulle lösa, men vi har "tankat" ur honom de delarna som var på gång. Och rent sportsligt har vi ju en sportgrupp som jobbar med frågorna kring vinterfönstret. Det arbetet var redan igång och fortsätter precis som vanligt. Så där ser vi inte att det ska bli ett problem, säger han till NT.

I juli presenterades Magnus "Munken" Karlsson som ny klubbdirektör, en tjänst han tidigare hade mellan 2014-2015, i IFK Norrköping.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto