POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KLART: Gustaf Nilsson flyttar till Bröndby

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Falkenberg bekräftar att den 18-årige anfallaren Gustaf Nilsson lämnar klubben för danska Bröndby. Han ansluter först till sommaren.
- En fantastiskt spännande spelare, säger Bröndbys sportchef Troels Bech till klubbens hemsida. 

Gustaf Nilsson väljer bort Malmö FF och IFK Göteborg. Anfallaren är klar för danska Bröndby och har skrivit ett fyraårsavtal med start i sommar. Anledningen till att Nilsson stannar våren ut i Falkenberg är att han vill ta studenten innan han flyttar och han hinner därmed göra tolv matcher för Falkenberg innan flytten.

- Gustaf är en fantastiskt spännande spelare och vi är glada över att han vill arbeta med oss. Han har trots att han bara är 18 år bevisat sitt värde i den högsta serien i Sverige, säger Bröndbys sportchef Troels Bech. 

Gustaf Nilsson har tidigare haft anbud från Malmö FF och även IFK Göteborg var intresserat av spelaren som var en av allsvenskans hetaste talanger 2015 när han på elva matcher från start och tio inhopp levererade sex mål för Falkenberg. 

Nilsson får konkurrens i sin nya klubb. Bröndby presenterar samtidigt värvningen av polske Kamil Wilczek, också anfallare, från Serie A-klubben Carpi. Wilczek har skrivit på ett kontrakt på tre och ett halvt år.

I spelaren här ovan kan du se Gustaf Nilssons alla allsvenskan mål från den gångna säsongen. 

Är danska ligan rätt steg för Nilsson?
  • Ja, det är ett klokt val.
  • Nej, han borde stannat i allsvenskan.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-01-22 kl 11:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå