Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Klart: Häcken säljer Totland

Allsvenskan

Tomas Totland lämnar Häcken.
Ytterbacken säljs till St. Louis City SC i MLS. 
- Det är alltid svårt att lämna en klubb man har blivit förtjust i, säger 24-åringen i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån.

Tomas Totland.

Tomas Totlands tid i Häcken är över.

Häcken bekräftar att ytterbacken lämnar för St. Louis City SC i MLS och det handlar om en försäljning. Enligt transferjournalisten Manuel Veth landar prislappen på runt 500 000 dollar, ungefär 5 miljoner kronor. Kontraktet med St. Louis City SC sträcker sig över tre år med ett optionsår. 

- Det är alltid svårt att lämna en klubb man har blivit förtjust i, men det är en del i att vara en fotbollsspelare. Jag är glad över att ha varit med på BK Häckens framgångar – men jag tror att de kommer göra det ännu bättre nästa år, säger Totland i ett uttalande på Häckens hemsida. 

Annons

Hisingslagets sportchef Martin Ericsson:

- Vi har sett en fin utveckling på Tomas som har fått mer och mer speltid för varje år. Under hösten har han varit en startspelare hos oss, han har levererat fina prestationer i allt från spel i Allsvenskan till europakval och Europa League-gruppspelet. Vi önskar honom all lycka till i sin nya klubb, säger Ericsson i ett uttalande på hemsidan. 

St. Louis City SC, där svenskarna Joakim Nilsson och Rasmus Alm är hemmahörande, åkte ur MLS-slutspelet i åttondelsfinal den gångna säsongen.

Totland, som har både norskt och amerikanskt pass, gjorde 61 tävlingsmatcher för Häcken och på dem har han noterades han för ett mål och sju assist.

Totlands kontrakt med Häcken sträckte sig i grunden till och med 2025. Han anslöt till Hisingsklubben vintern 2022.

Publicerad 2023-12-21 kl 17:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto