Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KLART: Han ersätter Emil Bergström i Djurgården

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emil Bergström är på väg bort från Djurgården. Nu har klubben gjort klart med en ersättare då man värvar in Marcus Hansson, 25 från norska Tromsö. 

Djurgårdens lagkapten och mittback Emil Bergström är på väg att skriva på för ryska Rubin Kazan. Trots att affären inte är i hamn ännu så har klubben snabbt varit ute på transfermarknaden och agerat. 

Under torsdagsmorgonen så presenterades Djurgården att man värvat Marcus Hansson, 25, som ansluter från norska Tromsö.

- Det känns väldigt roligt och inspirerande att få spela för Djurgården och jag ser fram emot att träffa laget nere i Side under torsdagen, säger spelaren till klubbens hemsida. 

Efter att Bergström fått det ryska budet på sig så har Djurgårdens sportchef Bossa Andersson letat efter en lösning på mittbackspositionen. Han berättar på klubbens hemsida att han nu är glad för att löst situationen, men att det samtidigt blir svårt att ersätta den förre lagkaptenen fullt ut. 

- I och med försäljningen av Emil Bergström har vi jobbat väldigt brett för att hitta en mittbackslösning. Vår ide har varit att ”göra en Markus Johannesson”, det vill säga att hitta en spelare som inte är i den rollen men som är väldigt motiverad att spela mittback. Därav började vi kolla in Marcus Hansson som Pelle (Olsson) känner väldigt väl, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Nu är det ju inget enkelt jobb att ersätta Emil och det är klart att det märks både på planen och i omklädningsrummet att det blir en lucka efter honom. Men nu fyller vi på med en spelare som har starka ledaregenskaper och uppfyller många av de kriterier som finns för att bli en pådrivare i den här gruppen.

Under sin tid i Norge så blev Hansson mest känd för sin tackling på Björn Helge Riise, något som fick norrmannens storbror, John Arne, att bli galen. 

- Tacklingen påminner mig lite om Roy Keanes tackling på Alf Inge Håland, sa Riise till sporten.com.

Marcus Hansson har tidigare tillhört Gefle IF.

Se tacklingen mot Björn Helge Riise i spelaren ovanför. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-04 kl 09:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons