Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Hyllade målvaktstränaren lämnade Peking - ersättare klar: "Bästa lösningen"

Allsvenskan

Maths Elfvendal lämnade IFK Norrköping för Parma.
Nu ersätts han av Julius Lindgren - som blir spelande målvaktstränare.
- Min ambition är fortfarande att konkurrera och spela, säger han via klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

I förra veckan bekräftade IFK Norrköping att målvaktstränaren Maths Elfvendal, som har samma roll i det svenska herrlandslaget, lämnar klubben. Igår stod det klart att svensken skrivit på för Serie B-klubben Parma, där han kommer träna Gianluigi Buffon.

På tisdagsförmiddagen presenterade Peking sin lösning. 23-årige Julius Lindgren - som är en del av truppen, kliver upp och blir spelande målvaktstränare.

- Vi har haft ett arbetssätt med Maths som vi jobbat med i flera år - det vill vi bevara och fortsätta utveckla. Min ambition är fortfarande att konkurrera och spela, men det här uppdraget kommer säkert att utveckla mig på andra sätt. Vi tror att det här är den bästa lösningen just nu, säger Lindgren till klubbens hemsida.

ANNONS

Tränaren Rikard Norling om den interna lösningen:

- Vi har vridit och vänt på vad som är bäst för målvakternas fortsatta utveckling och vi vill försöka bibehålla arbetssättet i så stor utsträckning som möjligt. Julius har jobbat med Maths över en femårsperiod och kan arbetssättet utan och innan, och han har själv idéer för hur vi kan bibehålla och utveckla det. Oscar (Jansson) har varit med i dialogen om den här lösningen och det här har varit ett viktigt beslut för honom.

Han utvecklar kring vad det här innebär för Lindgrens roll i laget.

Julle kommer att vara med i tränarstabens kollektiva planeringsarbete. Julle har ansvar för träningsplanering, träningsgenomförande och träningsanalys för målvakterna. Gällande matcher tar han inte över Maths ansvar för fasta situationer, det gör Vedran (Vucicevic). Julius kommer ansvara för målvakternas matchplan, genomförande och matchanalys. Vi kommer att noggrant utvärdera den här förändringen för att se om det är vår långsiktiga lösning.

ANNONS

Julius Lindgren förlängde nyligen sitt avtal med Peking över säsong 2024. Han har den här säsongen gjort en match i svenska cupen.

Publicerad 2021-06-23 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto