Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Ingen publik i Skånederbyt: "Behöver dra i nödbromsen"

Allsvenskan

I Stockholm ska derbyt spelas inför publik.
Dock inte i Skåne där coronaläget förvärrats.
- Nu behöver vi dra i nödbromsen, säger Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander i en kommentar.

Foto: Bildbyrån.

I Skåne så har Folkhälsomyndigheten och Region Skåne tillsammans kommit fram till att kraftigt skärpa de allmänna råden. Förutom att invånare i regionen uppmanas att undvika kollektivtrafik och exempelvis köpcentrum så kommer dessutom gränsen på 50 personer vad gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar att stå kvar.

Vad gäller mötet mellan Helsingborg och Malmö FF den 2 november så kommer det alltså inte bli tal om 300 personer, vilket andra delar av landet har möjlighet till. Bland annat säger Djurgårdens marknadsansvarige Tomas af Geijerstam till sajten Fotboll Sthlm att man kommer lotta ut biljetter till derbyt mot AIK den 8 november.

ANNONS

- Nu behöver vi dra i nödbromsen för att bryta den här utvecklingen. Det är på allvar nu. Alla måste verkligen hjälpas åt och ta ansvar. Var och en måste följa de skärpta råden för att minska smittspridningen, säger Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander i en kommentar.

HIF skriver på sin hemsida att de redan genomfört lottningen gällande biljetterna och att vinnarna skulle få besked inom kort. Så blir det alltså inte. "Våra matcharrangemang kommer att se ut som tidigare under säsongen", skriver klubben i en kommentar.

Publicerad 2020-10-27 kl 14:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto