Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Melkemichels vapendragare följer med till Dif: "Vi kan varandra"

Foto: Dif Fotboll

Özcan Melkemichel har tagit över Djurgården.
Nu tvingas Anders Johansson sluta som assisterande tränare - och in kommer AFC:s Ivan Ristic.
- Redan när jag kom som spelare till Syrianska fick vi jättebra kontakt, säger Ristic i ett pressmeddelande.

För en vecka sedan presenterades Özcan Melkemichel som Djurgårdens nye tränare. Nu meddelar Djurgården att det inte blir någon fortsättning i klubben för Anders Johansson, som varit assisterande tränare i A-laget sedan sommaren 2011.

- Djurgården har varit min förening sedan jag föddes och det har varit en förmån att få vara så länge i föreningen. Jag har varit tydlig med att jag gärna hade fortsatt i Djurgården, men just nu finns det ingen plats för mig och det får man acceptera, säger Johansson till klubbens hemsida.

Ersätter på posten som assisterande tränare gör Ivan Ristic. Ristic och Melkemichel har jobbat tillsammans under elva års tid.

- Redan när jag kom som spelare till Syrianska fick vi jättebra kontakt och vi jobbade i sju säsonger tillsammans. Lägg sedan till fem säsonger som assisterande tränare till Özcan så säger det det mesta. Vi kan varandra och behöver inte ens prata om vissa saker och detaljer i spelet eftersom vi vet vad som gäller båda två. Så det är ett samarbete mellan oss som går av sig själv, säger Ristic i ett pressmeddelande.

Melkemichel själv förklarar att de båda utvecklat en speciell relation under sitt långa samarbete på bänken.

– Jag har jobbat med Ivan i många år. Först som spelare när han kom till Syrianska 2005 och efter att han avslutat sin spelarkarriär så jobbade han med mig som assisterande tränare. Han är en väldigt lugn person som är duktig på att se detaljer. Vi förstår varandra väldigt väl även om vi egentligen är varandras motsatser i hur vi är som människor. Ivan är som sagt lugn och hetsar aldrig upp sig utan försöker alltid analysera saker och ting. Han är också väldigt lojal mot sina spelare, kollegor och sin klubb, säger han.

Publicerad 2016-12-08 kl 13:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons