Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Santos blir assistent i HIF:s A-lag

Allsvenskan

Helsingborgs IF förstärker ledarstaben.
Alvaro Santos flyttas upp som assistent i A-laget. 
- Nu tar jag ytterligare ett steg i karriären, säger Santos på klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Helsingborgs IF har fått en tuff start på säsongen och är nästjumbo med fem poäng efter nio spelade omgångar i allsvenskan. Under måndagen meddelar HIF att klubbledningen "stöttar den nuvarande tränarkonstellationen", men tycker det "behövs ytterligare resurser för att åstadkomma en positiv förändring". 

Därmed lämnar nu Alvaro Santos sitt uppdrag som chefstränare för klubbens P19-lag för en ny roll som assisterande tränare i A-laget. 

- Vi är inte nöjda med poängskörden under inledningen av säsongen och känner att en förändring är nödvändig. Vi känner att vi vill stärka ledarstaben med en extra person för att på så sätt ge dem rätt förutsättningar att kunna leverera bättre resultat, säger sportchefen Andreas Granqvist i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

ANNONS

- Álvaro är en mycket kompetent tränare som tagit stora kliv i sin utveckling i vår akademi och vi tror på att han kan hjälpa oss att få en positiv effekt. Samtidigt duckar vi inte ansvaret och kommer kräva högre ansvarstagande från samtliga: från mig själv till tränarna och spelarna i både träning och match.

Huvudtränaren Jörgen Lennartsson:

Vi har haft en slimmad tränarorganisation och att nu få en extra resurs i form av Álvaro Santos känns väldigt bra. Álvaro känner jag sedan långt tillbaka och han har dessutom delvis varit involverad i verksamheten runt A-truppen genom att han coachat U21-laget ihop med Mattias Lindström. Han har även varit med på träningar med herrtruppen under de veckor när Mattias varit iväg i samband med sin Pro-utbildning. Därför blir detta ett enkelt, bra och naturligt steg att få upp Álvaro och hans kompetens. Det är en lösning som jag känner stor trygghet i.

ANNONS

Santos är samtidigt själv glad över att få hjälpa till i A-laget.

Det är med glädje och stolthet jag accepterat att vara permanent assisterande tränare i herrlaget. Sedan förra året har jag varit med i U21 och på vissa träningar. Nu tar jag ytterligare ett steg i karriären och hoppas bidra med mycket fotbollserfarenhet och ledarskap för att få resultaten med oss. 

Santos har även en bakgrund som spelare i HIF mellan 2000 och 2003, samt mellan 2011 och 2014. Han har varit med och vunnit ett SM-guld med klubben under 2011. 

HIF ställs härnäst mot IFK Värnamo hemma på lördag i allsvenskan. 

Publicerad 2022-05-16 kl 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto