Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Knudsens besked om MFF-framtiden: "Har det fantastiskt här"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF värvade en tredje vänsterback i Gabriel Busanello och Henrik Rydström hintade om en bantning av truppen.
För Jonas Knudsens del siktar han på att bli ordinarie igen.
- Det är en ny tränare här och jag gör vad jag kan för att få spela i startelvan, säger han till Fotbollskanalen.

0:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se bilder från MFF:s premiärträning i spelaren.

Den brasilianske 24-åringen Gabriel Busanello blev i förra veckan MFF:s fjärde nyförvärv och spetsade till konkurrensen på vänsterbackspositionen. Där förlängde Martin Olsson sitt utgående avtal med två nya säsonger i slutet av 2022, medan Jonas Knudsen är inne på sitt sista kontraktsår i MFF efter ankomsten sommaren 2019. 

Efter försäsongspremiären mot danska Randers (2-0) förklarade den nye tränaren Henrik Rydström att MFF velat förstärka på vänsterbackspositionen, men gav inget klart svar på om den skulle bantas där. 

- Det (Busanellos tillträde) ger oss lite möjligheter. Det kommer nog hända saker i truppen, sa Rydström.    

Annons

Jonas Knudsen återvände till laget just innan förra sommaren, efter en korsbandsskada. Den 30-årige dansken tog aldrig någon ordinarie plats sedan och såg både Martin Olsson och den i dag långtidsskadade Niklas Moisander gå före på vänsterbackspositionen.  

Knudsen är dock bestämd - han vill ta tillbaka startplatsen som var hans innan skadan. Den tidigare Ipswichförsvararen höjde inte på ögonbrynen när Busanello värvades in.  

- Det är bara så det är. Vad kan man säga, när man är i Malmö kommer det alltid vara konkurrens och man ska bara vara redo för den. Det kan man inte undgå i en storklubb som Malmö, det har jag alltid sagt. Han är väldigt välkommen, kan man säga, säger Jonas Knudsen.  

Hur har dialogen med Henrik varit?  
- Den har varit fin. Jag har snackat med honom och vi har haft en riktigt fin dialog. Jag tror att han snackat med alla spelare. När det kommer en ny tränare är det bara att köra vidare och visa upp sig på bästa möjliga sätt. Jag är också helt säker på att Henrik hade inblicken över vilka typer som var där. Men från det att man ser varandra i vardagen till hur man reagerar och är på träning - det är bara att ge full gas. Så länge jag är en Malmöspelare så gör jag det och spelar för att kämpa vid varje träningstillfälle.  

Annons

Det är ditt sista kontraktsår. Tror du att du är en Malmöspelare när allsvenskan börjar? 
- Ja, det tror jag helt säkert som jag tänker det nu. Det är alltid något som kommer upp under ett transferfönster och det är saker som du ska lära dig leva med. Det är en del av spelet man är i. Jag har det fantastiskt här, som jag alltid har sagt, och jag kämpar på. Det är en ny tränare här och jag gör vad jag kan för att få spela i startelvan. 

Martin Olsson får frågan om det behövs tre vänsterbackar i truppen:  

- Vi har tre högerbackar också! Det är upp till “Henke” (Rydström) och de som bestämmer det. Jag kan spela på olika positioner. Jag vet inte, i olika matcher vill han kanske använda olika spelare. Men det är klart, tre vänsterbackar, eller tre på vilken position som helst - det är ganska mycket det också. Vi får se vad som händer, säger Olsson.  

Annons
Publicerad 2023-01-24 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto