POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kolla in - spelpanelen hjälper dig med helgens svåraste tips

Läsarna har utsett de mest svårspelade matcherna i helgens Stryktipsrad.
Vår panel hjälper och guidar dig, så du kommer närmare miljonerna.

Varje fredag hjälper vår Stryktipspanel bestående av Svenska Spels Matte Forslund, Expressens Amrish Kubavat och Fotbollskanalens Peter Backe dig med dina Stryktipsrader
De analyserar, tippar och går igenom alla detaljer du behöver veta i jakten på miljonerna.
Här svarar de på fyra frågor till var och en av de fyra matcherna.

1. Vilken är din analys av matchen?
2. Vilka är dina favoriter att vinna?
3. Hur stor är risken för en skräll?
4. Vad blir avgörande?

Peter Backe, Fotbollskanalen

Blackpool-Fulham

1. Första hemmamatchen i Premier League för Blackpool och det kommer att vara ett mäktigt tryck på Bloomfield Road. 0-6 mot Arsenal senast var inte den bästa uppladdningen men man ska komma ihåg att Blackpool fick spela med en man mindre i en timme. Spelarna har laddat inför den här matchen länge och till skillnad från Fulham så vilade Blackpool en hel del spelare i veckans ligacup. Fulham har 19 raka PL-matcher utan seger på bortaplan och Blackpool har definitivt chansen att ta poäng.

2. Fulham är ett i grunden klart bättre lag men problem på bortaplan kombinerat med att det kommer att vara en rejäl urladdning från hemmalagets sida gör att jag tror på Blackpool. Ettan är också bara streckad på drygt 30 procent, men gardering är absolut ett måste.

3. Det här är ett väldigt öppet möte och streckfördelningen är jämn så ordet skräll är kanske inte det rätta. Men Fulham är favorit och jag anser att Blackpool har lika stor chans på segern.

4. Om Blackpool kan använda den energi som laget kommer att få från publiken på rätt sätt och inte bli övertända så har man en bra chans. För Fulham gäller det att komma över bortaspöket i Premier League och visa samma inställning som mot Manchester United.

Wolverhampton-Newcastle

1. Jag är lite förvånad över att Wolves har blivit favoriter i den här matchen, efter Newcastles 6-0-seger mot Aston Villa trodde jag att många skulle gå på tvåan. Wolves har dock fått en bra start på säsongen och hemma på Molineux är laget svårslaget. Newcastle har självförtroende men har statistiskt sett haft svårt mot Wolves och är inte alls lika bra borta som hemma.

2. Riktigt svår match att tippa. Jag ger Wolves en liten fördel i kraft av hemmaplan men Newcastle visade offensiv spets senast och ska passas.

3. Andy Carroll är stekhet i bortalaget och Newcastle har som helhet ett lag med hög potential. Skatorna kan mycket väl ta en ny trepoängare.

4. Wolves öser inte direkt in mål men är som sagt svårslaget på hemmaplan (bara Chelsea och Manchester United som vunnit här sedan i januari). Avgörande i den här matchen blir Newcastles anfallspel, Wolves har inte råd att vara lika passiva som Aston Villa var på St James Park.

Brommapojkarna-Åtvidaberg

1. Oerhört viktig match i bottenstriden där Åtvidaberg kommer från en seger mot Kalmar borta. Hur det gick till vet nog inte ens spelarna själva, men jag antar att det handlade om underskattning från Kalmars sida. Det misstaget kommer inte BP att göra och ett mer spelskickligt hemmalag bör kunna rulla ut gästerna.

2. BP har Asp och Petrovic avstängda men det är inga jätteavbräck och jag tror att det var viktigt för laget att få med sig en poäng mot GAIS senast. BP är ett bättre lag än Åtvidaberg och jag skulle till och med kunna tänka mig att spika ettan till strax över 50 procent.

3. Kan Åtvidaberg slå Kalmar borta kan man givetvis även slå BP borta men jag har svårt att se det hända. Åtvidaberg kommer att backa hem och satsa på kontringar men på Grimstas konstgräs kan det gå fort om BP får upp farten och då tror jag inte att Åtvid hänger med.

4. BP har haft svårt med målskyttet sedan Guidetti försvann och det gäller att få fart på anfallsspelet. Nu gjorde inlånade Sinan Ayranci mål senast och han tillför lite spets, vilket sannerligen kommer att behövas.

Örebro-Helsingborg

1. Det bör bli en offensivt inriktad match då båda lagen behöver en seger, Örebro i jakten på en europaplats och Helsingborg för att behålla serieledningen. Jag tror dock inte att det blir någon målrik historia, Örebro är allt som oftast svårforcerat hemma och Helsingborg spelar tätt på bortaplan. Blir det inte 0-0 avgör första målet.

2. Kryss ligger nära till hands för mig, ska jag utse en vinnare får det bli Helsingborg. Örebro övertygade inte helt och hållet mot AIK och nu väntar serieledaren, att ettan är favoritspelad är lite märkligt. Helsingborg vann "bara" med 1-0 mot Trelleborg senast men får nu tillbaka Ekstrand, Lantz och Holgersson efter avstängning - det blir man inte direkt sämre av.

3. Oerhört jämn match och inget tecken är egentligen en skräll. Nu är Örebro favoriter sett till streckfördelningen, då är det betydligt mer intressant att plita ner en tvåa på kupongen.

4. Kan Helsingborg hantera den press som det innebär att vara ett jagat lag? Med tanke på att Malmö går som tåget måste HIF fortsätta att plocka poäng. Örebro borta är ingen lätt match men Helsingborg behöver inte föra spelet här och har kontringsspelare som kan utnyttja det.

Amrish Kubavat, Expressen

Blackpool-Fulham

1. Blackpool är en rolig nykomling som spelar med mycket glädje, anfall och inspiration. Dessa egenskaper brukar man ofta komma långt med inledningsvis för att sedan komma i en tyngre formsvacka och ha svårare att hitta tillbaka till ett vinnande spel. Fulham är i grunden klart bättre än Blackpool, men magkänslan säger att Blackpool vinner tack vare just inspiration. Dessutom är det hemmapremiär för Blackpool och det betyder mycket!

2. Som jag skriver ovan så är Blackpool mina favoriter att vinna den här matchen, mest tack vare att det är i inledningen av serien.

3. Då Fulham är favoriter enligt procentuella streckningen bland svenska folket så skulle jag vilja hävda att risken (för min del chansen) till skräll är väldigt god.

4. Avgörande blir att Blackpool får en bra start. Det kommer att sitta tusentals taggade hemmasupporters för att hjälpa fram sina hjältar till segern. Även spelare och ledare kommer att vara riktigt inspirerade. Det gäller att Blackpool kan tygla dessa känslor på ett positivt sätt och göra något bra, inte gå in i dumma dueller av ren övertändhet och dra på sig rött kort.

Wolverhampton-Newcastle

1. Enligt mig är detta den mest svårtippade matchen av dessa 4. Wolverhampton har visat sig vara starka hemma och ses som knappa favoriter. Newcastle fick en helt otrolig utdelning hemma mot Aston Villa i 6-0 segern (glöm inte att Villa hade straff vid läge 0-0). Men nu är det ny match och en bortamatch dessutom. Och Wolves är ett lag som kämpar till sista svettdroppe.

2. Jag ser Wolverhampton som knappa favoriter i den här matchen i kraft av hemmaplan. Dock är detta en match som jag garderar väldigt tidigt i mina rader.

3. Risken för skräll betyder i den här matchen att Newcastle vinner. Och med tanke på att jag ser matchen så öppen som jag gör så finns det naturligtvis en risk för skräll här.

4. Det kommer att bli väldigt mycket kamp i den här matchen. Wolverhampton är ett lag som är väldigt jobbiga att möta när de spelar hemma och Newcastle kommer att behöva ta på sig krigsutrustningen om de ska vinna. Min känsla är att ju mer kamp det blir desto mer tjänar Wolverhampton på det.

Brommapojkarna-Åtvidaberg

1. Åtvidaberg rycker till med jämna mellanrum och skräller då och då. Och visst har laget fortfarande ett hopp att spela på när det handlar om att slippa nedflyttning. Men jag tror att laget får det väldigt svårt att undvika superettan nästa år. BP spelar stundtals väldigt "bra" fotboll. Då menar jag ett rakt spel med klar spelidé, helt klart utnyttjar sina resurser på bästa sätt. BP är väldigt starka hemma på Grimsta IP och bör ha goda segerchanser.
2. BP är väldigt klara favoriter till vinst här enligt mig och tycker att de är understreckade för stunden trots att de har ca 50% av strecken.

3. Skräll innebär att Åtvidaberg ska vinna borta på Grimsta IP och den sannolikheten är väldigt liten enligt mig. Jag tror att de på sin höjd kan få med max 1p från den här matchen, så att spela skräll är inte min rekommendation.

4. OM Brommapojkarna kommer upp till någorlunda normal standard så bör de vinna. De har fler individuellt skickliga spelare samt skapar ofta flera chanser per match.

Örebro-Helsingborg

1. HIF vann förvisso hemma mot Trelleborg i veckan och det var viktigt. Annars tycker jag mig ha sett tendenser till att Helsingborg har börjat tappa flytet i spelet och efter oavgjort hemma mot DIF följt av oavgjort borta mot IFK Göteborg så har det nog börjat smyga sig in lite rädsla i de blåröda spelarna. Örebro har varit riktigt bra hemma på Berhn och är mina favoriter till vinst här.

2. Örebro är som sagt mina favoriter till segern här. Mest tack vare hemmaplans fördel, men även då jag tycker att HIF har gått ner sig något på slutet. Örebro har ett både rörligt och tungt spel som jag tror HIF får svårt för.

3. Helsingborg räknas som skräll här då både jag och svenska folket håller Örebro som knappa favoriter i den här matchen (även om det är väldigt knappa). Eftersom en serieledare räknas som skräll så är sannolikheten naturligtvis ganska stor, men personligen tror jag inte att det kommer att hända.

4. Det lag som tar hand om taktpinnen har störst segerchanser. Båda lagen är spelande lag som vill ha mycket boll och spelar med finess. Min känsla är att Örebro tar tag i taktpinnen och kommer att föra spelet.

Matte Forslund, Svenska Spel

Blackpool-Fulham

1. Blackpool vann första matchen mot Wigan med 4-0 men kom snabbt ned på jorden igen efter 0-6 mot Chelsea...!!! Fulham ser bättre ut och var riktigt bra mot United senast. Blackpool saknar Evatt som är avstängd.
Favorit: I mina ögon ska Fulham vara favoriter för de ser starkare och framför allt jämnare ut.
Skrällchans: Mycket svår match som absolut kan helgarderas
Avgörande: Fulhams rutin från Premier league och jämnare lag.

Wolverhampton-Newcastle

1. Wolverhampton var bra vid vinsten första matchen mot Stoke, senast hade de tur som fick med sig en poäng mot Everton. Newcastle var chanslösa mot United men vann med 6-0 mot Aston Villa men där var siffrorna i överkant. Jag tror Wolves har en bra chans på hemmaplan och de är knappt favoriter.

2. Jag tror ganska hårt på Wolverhampton här för Newcastle är mycket sämre på bortaplan än hemma.

3. Ganska jämnstreckat och vilka som än vinner så det ju ingen skräll, men jag tror på Wolves.

4. Hemmaplan kommer avgöra till Wolverhamptons fördel.

Brommapojkarna-Åtvidaberg

1. Åtvidaberg anser jag är allsvenskans klart sämsta lag och de kommer åka ur. BP har ingen form alls för tillfället och hade tur senast mot GAIS, jag tror dock att deras grundkapacitet räcker för att slå Åtvidaberg.

2. BP är rättmätiga favoriter till 52% och jag spikar.

3. Jag tror inte alls på Åtvidaberg och anser att skrällchansen är väldigt liten.

4. Att BP är mycket bättre än Åtvidaberg samt fördelen av hemmaplan.

Örebro-Helsingborg

1. Grymt svår match där helgardering absolut inte behöver vara fel. Helsingborg får tillbaka flera spelare efter avstängning men de är mycket sämre på bortaplan än hemma. Örebro är alltid bra hemma på konstgräset och de har häng på medalj så jag tror lite mer på dem än Helsingborg.

2. Det är helt jämnstreckat här men jag tror lite mer på Örebro som är starka på hemmaplan medans Helsingborg är ganska mediokra på bortaplan.

3. Vilka som än vinner så är det ingen skräll, men jag har lite feeling för ÖSK

4. Att Örebro är starka på hemmaplan och Helsingborg klart sämre på bortaplan.

Publicerad 2010-08-27 kl 12:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto