POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Kommunen hjälper ÖFK i ekonomiska krisen – ger anstånd på fakturor

Foto: Bildbyrån

Östersunds FK har ett antal fakturor som är obetalda hos kommunen i Östersund.
Nu meddelar kommunen att klubben får ytterligare 15 dagar på sig att betala de drygt 700 00 kronor som klubben är skyldiga.

Östersunds FK har en ansträngd ekonomi och meddelade i går att de behöver få in 15 miljoner för att få ihop siffrorna för den här säsongen. Det handlar om pengar från bland annat investerare, matchintäkter, våra egna kampanjer och gåvor.

Dessutom hänger Fifas dom i Saman Ghoddos-affären, där spelaren dömdes till böter på drygt 40 miljoner kronor, över ÖFK. Formellt sett ska Ghoddos betala den summan, men situationen påverkar också klubben.

Nu meddelar Östersunds kommun att ÖFK fått anståndet förlängt på ett antal fakturor hos kommunen från den 15 september till den 30 september.

- Vi har löpande dialog med föreningar i kommunen och strävar efter att hitta lösningar när de står inför olika utmaningar. Detta följer den modell vi har för hur vi hanterar föreningar som är sena med betalningar, säger Johan Palm, förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen i Östersunds kommun, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt handlar det om tio obetalda fakturor för ett belopp på sammanlagt 703 000 kronor. Fakturorna avser hyror för ÖFK:s verksamhet samt avbetalningar för de arenarenoveringar som kommunen utförde för ÖFK:s räkning under 2016 och 2017.

Publicerad 2019-09-12 kl 13:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå