Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Östersund-spelare och klubbens ordförande Daniel Kindberg.

Kommunen med nytt besked - fortsätter sponsra ÖFK: "Blev lite förhastat"

I fredags meddelade Östersunds kommun att man stoppar alla utbetalningar till ÖFK.
Nu kommer kommunen med ett nytt besked om att de fortsätter sponsra klubben.
"Vi har insett att vi borde kommunicerat detta bättre", skriver man i en debattartikel hos ÖP.
- De har sagt att det de gjorde var lite förhastat, säger ÖFK:s kanslichef Lars Landin till Fotbollskanalen.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är just nu på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. I fredags meddelade Östersunds kommun, via kommundirektören Anders Wennberg, att man stoppar alla utbetalningar till ÖFK med anledning av situationen.

- I avtalet som vi har om sponsring, så finns det en klausul som ger oss möjlighet att häva avtalet omedelbart om man har varit inblandad i brottslig handling eller brottslig gärning, men också om värdegrunden, den gemensamma som vi kommit överens om, påverkas vilket kan påverka oss som sponsorpartner negativt. Det här är en säkerhetsåtgärd för att man ska slippa diskussioner sedan om vi ska kräva återbetalning av pengar om det finns en brottslig handling bakom, sa Wennberg till Östersunds-Posten.

ANNONS

Beslutet fick sedan kritik av kommunalrådet AnnSofie Andersson (S), som för ÖP berättade att hon inte står bakom det eftersom ÖFK som klubb inte är misstänkt för något.

Nu meddelar kommunen, via just Wennberg och Andersson, i en debattartikel hos Östersunds-Posten att man trots allt kommer att fortsätta sponsra ÖFK. Kommunen menar att det aldrig varit aktuellt att häva avtalet med ÖFK eller sluta sponsra klubben.

"Efter de senaste dagarnas skriverier om kommunens sponsring av ÖFK vill vi klargöra några saker. Vi har insett att vi borde kommunicerat detta bättre - både med varandra och via media, och vi tar lärdom av detta. Vi har full förståelse för att en del blivit förvånade och upprörda över beslutet att avvakta med utbetalning av sponsringen till ÖFK", skriver kommundirektören och kommunalrådet.

ANNONS

"Det läge ÖFK är i nu påverkar naturligtvis oss som sponsor och det behöver vi prata med ÖFK om. Beslutet som meddelades i fredags togs just för att hinna prata med ÖFK om hur de ser på det som inträffat, och hur deras planering ser ut framåt. I dag, måndag, på förmiddagen, har vi därför träffat ÖFK, och det var ett bra möte".

Kommunen understryker i texten hur viktig ÖFK som klubb är för Östersund, och meddelar:

"Vi är överens med ÖFK om en plan framåt som innebär att kommunen betalar ut sin kostnad för sponsringen uppdelat under året för att löpande kunna följa händelseutvecklingen. Vi kommer också ta fram en gemensam värdegrund för relationen oss emellan. Denna ska utvärderas under året".

Det var ÖFK:s kanslichef Lars Landin som träffade kommundirektören Anders Wennberg under måndagsmorgonen och han säger följande till Fotbollskanalen:

ANNONS

- Det var ett väldigt bra möte med kommundirektören. Han sa att det var lite förhastat det som de gjorde i fredags. Vi kom överens om hur vi ska gå vidare och det har aldrig varit tal om att avtalet ska sägas upp. Vi är helt överens om att vi ska arbeta vidare enligt det sponsoravtal som finns.

Landin menar att det nya upplägget inte skiljer sig särskilt mycket jämfört med det tidigare.

- Vi kommer få pengarna i några omgångar istället för att allt kommer samtidigt, säger kanslichefen.

Publicerad 2018-04-23 kl 13:41
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto