Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kompisarnas otroliga resa – återförenas på andra sidan jorden i Dif

2010 gick de på samma fotbollsgymnasium i sydkoreanska Seoul.
Fem år senare återförenas nu ”Moon” och ”Yoon” på andra sidan jordklotet i Djurgårdens IF.
- Otroligt kul och ingenting man trodde när man kickade boll på skolan som tonåring, säger nyförvärvet Seon-Min Moon till Fotbollskanalen.

2010 gick en då 18-åring Seon-Min Moon sitt sista år på Janghoon High School i den sydkoreanska huvudstaden Seoul. Samma år började den tre år yngre Soo Yong Yoon sitt första år på skolan.

Via Nike Academy och agenten Filip Lesniewski har bägge två nu hamnat i allsvenskan och Djurgårdens IF.

- Det är otroligt kul, vi är från samma land, har gått på samma skola och nu spelar vi i samma lag så långt hemifrån. Det var ingenting man trodde när man kickade boll på skolan som tonåring, säger Djurgårdens senaste nyförvärv Seon-Min Moon.

Soo Yong Yoon, 19, blev i sin tur den första sydkoreanska spelaren någonsin i allsvenskan när han skrev på för Dif tidigare i år. Han är glad över sin landsmans ankomst till klubben.

- På skolan i Sydkorea såg jag som förstaårselev väldigt mycket upp till Moon. Han var bland de bästa på skolan och spelade även i ungdomslandslagen. Han kommer kunna hjälpa Djurgården med mycket och det är fantastiskt att vi återförenas just här, säger Yoon som alltjämt väntar på sin allsvenska debut för blåränderna.

Vidare ser Moon, som är tänkt att fylla tomrummet efter Haris Radetinac och Martin Broberg, fram emot att flytta till huvudstaden och Dif.

- För första gången i min karriär kommer jag till en storklubb och det är perfekt för mig som vill ha en ny utmaning. I laget finns många bra spelare och jag har fått bra kontakt med Pelle Olsson som är en bra tränare och människa, säger Moon och tillägger:

- Det ska också bli trevligt att kunna umgås med Yoon mer och det lär bli många besök på vårt sydkoreanska favoritställe som vi varit på de gånger jag besökt honom i Stockholm.

Moon som spelat i samtliga Östersunds 15 matcher denna säsong förväntas bli spelklar för Dif till matchen mot Häcken den 1 augusti. Yoon å sin sida ingår i Djurgårdens trupp mot Åtvidaberg i kväll.

Publicerad 2015-07-20 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons