Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Konate letar ny klubb - intresse från allsvenskan finns: "Tittar på möjligheterna"

Allsvenskan

Pa Konate är på klubbjakt.
Och det finns intresse för honom.
- Vi tittar på möjligheterna, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Pa Konate vände förra vintern tillbaka till svensk fotboll när han skrev på ett ettårskontrakt med Gif Sundsvall. Mer än en säsong blev det inte för den tidigare MFF-spelaren i Medelpad-klubben. Efter 25 allsvenska framträdanden i ett Sundsvall som åkte ur lämnade han föreningen. Nu letar Konate ny klubb.

- Just nu vill jag försöka hitta ett nytt ställe att landa på. Jag känner mig väldigt bekväm i situationen just nu. Det är någonting jag har vetat om ett tag, säger han till Fotbollskanalen.

Har du någonting på gång?
- Vi har lite intressanta klubbar. Än så länge har jag ingen stress med klubbvalet, utan försöker se till att det blir rätt lag jag kommer till. Sedan får jag ta det därifrån.

Annons

Intressena som funnits, var kommer dem ifrån?
- Det har varit lite blandat, mest tror jag det är från utlandet. Vi, jag och min agent, tittar på möjligheterna och sedan får jag ta ett beslut om vad som passar mig bäst.

De svenskarna klubbarna, är det allsvenskan det är intresse från då?
- Det är det.

Du har inte blivit långvarig i någon klubb de senaste åren. Hur tänker du kring det?
- Senast i Sundsvall var det redan inför säsongen som så att det inte skulle vara något långvarigt. Det var ett val som jag gjorde för att få så mycket speltid som möjligt. Jag hade inte fått den regelbundna speltiden tidigare när jag var utomlands. Ibland vill man väl komma in i ett lag och få lite säsonger i sig, absolut.

Han fortsätter:

- Nu gäller det att nästa steg blir ett lag där jag kan slå mig till ro lite och fortsätta utvecklas.

Annons

Den 25-årige vänsterbacken har tidigare i sin karriär representerat Malmö FF, Östers IF, italienska Spal och amerikanska Cincinnati.

Publicerad 2020-01-20 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto