Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Konsertarrangör vill se konsekventa priser från polisen

Kammarrätten i Göteborg fastslår att polisen gjorde rätt som tog betalt av Örgryte för polisbevakning vis en match i superettan. Att polisen tar betalt för sina insatser är inget nytt för landets konsertarrangörer.

Och precis som i fotbollens fall görs det skillnad mellan ideella föreningar och bolag.

- Det är en helt vansinnig inställning att bara för att det är en ideell verksamhet man bedriver så behöver man inte betala, men om det råkar vara ett AB som driver det på samma sätt så måste man betala, säger Carl Pernow, vd för konsertarrangören Live nation.

Till skillnad från fotbollslagen har Live nation "hemmaplan" på flera håll runt om i landet. Prissättningen ser ut därefter, säger Carl Pernow, som vill se en mer konsekvent och samlad prissättning.

- De (polisen) gör ju bedömningar från fall till fall. Vad vi tycker är lite märkligt är hur de här bedömningarna görs. Vi tycker ibland att de inte är helt adekvata, ibland känns det lite som att det görs en schablonbedömning beroende mer på vad det är för typ av arena än vad det är för innehåll, säger Carl Pernow.

- Sedan tycker vi att det är lite märkligt att man gör olika bedömningar i olika delar av landet. Det borde vara en mer samstämmig syn på hur bedömningen ska göras och vad man tar betalt.

TT

Publicerad 2011-02-08 kl 14:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER