Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

Kraftfull irritation i Häcken efter El Kabirs utvisning från bänken: ”Ett jävligt fint namn att dela ut kort till”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen när El Kabir visas ut i spelaren.

MALMÖ. Moestafa El Kabir visades ut mot Malmö FF, trots att han satt på bänken, och missar matchen mot AIK. 
-  Hade det varit en annan kanske det inte hade blivit gult, utan bara ”gå och sätt dig”. Man behandlas inte lika och det får Moestafa tåla och lära sig, sa Andreas Alm efter matchen. 

I slutet av matchen mellan Malmö FF och BK Häcken så fick Moestafa El Kabir ett andra gult kort och blev utvisad, detta trots att han var utbytt och var på bänken. Enligt domaren Mohammed Al-Hakim berodde det på att spelaren beträdde planen i samband med en avblåsning. 

Utvisningen fock dock El Kabir och tränaren Andreas Alm att bli irriterade. Alm sa på presskonferensen att El Kabir behandlas annorlunda av domarna bara på grund av att han är El Kabir. 

- Det kortet blir ”så där ska man inte få göra”. Sedan har jag sagt till Moestafa efteråt att domarna är ganska sådär vaksamma på dig. Gör du någonting kommer du nog få ett gult kort på det. Hade det varit en annan kanske det inte hade blivit gult, utan bara ”gå och sätt dig”. Man behandlas inte lika, och det får Moestafa tåla och lära sig, eller det borde han ha lärt sig redan. Det blev inte bra. 

El Kabir själv ställde upp för en intervju i mixade zonen efteråt. 

- Det är ett jävligt fint namn att dela ut kort till. Jag tycker det är en vanlig reaktion, jag står upp för min lagkamrat som blir sönderkapad i två bitar. 

- Om det är värt ett gult kort och det är så i reglerna så är det jag som inte visste om det. Man ska ha lite känsla för matchen, efter en sådan kapning. Sedan kan jag säga att jag inte är nöjd över hela matchen, de är igång och drar och puttar. Man fick inte med sig några frisparkar. Det är hans beslut. 

- Jag är väl domarnas favorit i allsvenskan, kan man väl säga. Det är inte första gula jag har fått och säkert inte det sista. Det känns som att vi ska klara av deras felbeslut och reagera som helt vanliga människor utan känslor, att när de gör ett misstag är det okej. Då är det bara så. 

Enligt El Kabir själv så sa han ”är det normalt? Är det en normal tackling?” till assisterande domaren innan det andra gula kortet, och Al-Hakim bekräftade att kortet uteslutande kom på grund av att spelaren kom in på planen. Al-Hakim svarade också på Alms påstående om att El Kabir behandlas annorlunda av domarna. 

- Absolut inte. Vi måste vara professionella och göra vårt jobb. Det är en spelare som kliver in på planen som inte har där och göra, och då blir det varning. 

- Det är ingenting med El Kabir eller någon annan. Det är lika för alla i just det här fallet.

Det första gula kortet kom i samband med en protest i första halvlek.

- Jag tror jag gör världens finaste nedtagning med bollen, och blir puttad i ryggen. Den är solklar. Linjedomaren står på två meters avstånd och ser inte det. Det har varit så hela matchen, sedan kommer det ut lite för mycket känslor, sa El Kabir innan han fyllde i att han inte har något emot Al-Hakim specifikt. 

- Träffar jag honom på stan tar jag gärna en fika med honom, men annars finns det inte mycket att prata om.

I och med utvisningen kommer El Kabir missa Häckens nästa match, som är mot AIK. 

Publicerad 2018-05-20 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons