Kraftigt åskoväder över Stora Valla - märkligt mål räddade Varberg-poäng

Åskoväder och kraftigt skyfall.
Mitt i kaoset gick Degerfors mot en efterlängtad seger.
Men ett märkligt mål från Varbergs Tashreeq Matthews räddade hallänningarna.
- Det är surt, summerar Degerfors Victor Edvardsen det i intervjun med Discovery+.

Viktiga poäng stod på spel när Degerfors tog emot Varberg under lördagseftermiddagen. Båda lagen parkerade inför matchen precis ovanför kvalplatsen.

Båda lagen inledde piggt och spelet böljade. Men heta målchaner? Det var det sparsamt av. En rätt svag nick och ett inlägg som nästan nådde en fristående Gustav Granath lyckades Degerfors vaska fram första 30. Varberg vid flera tillfällen fram till offensivt straffområde - men när avsluten skulle hittas misslyckades de - av olika anledningar.

I den 36:e minuten fick Degerfors Abdelrahman Saidi ett fint läge att göra 1-0. Yttern tog fart från kanten, vek in centralt, och avlossade skott. Bollen stack mot bortre stolpen men den 41-årige målvakten Stojan Lukic lyckades kommer ner och styra bollen till hörna.

Efter det drog ett rejält oväder in över Stora Valla - där åskan smällde högt och regnet piskade mot läktarna.

Med fem minuter kvar av första blev Johan Bertilsson nedgjord av en Varberg-försvarare i straffområdet. Hemmaspelarna skrek på straff - men domaren friade.

När en kvarts paus hade gått syntes inga spelare till på det blöta gräset. Vädret hade helt enkelt blvit värre och andra sköts upp med några minuter.

I den 58:e minuten skulle 1-0 komma. Gustav Granath hittade Victor Edvardsen i boxen som på ett tillslag tryckte in ledningsmålet.

Men Varberg vek inte ner sig. Med kvarten kvar hittade inbytte Victor Karlsson Tashreeq Matthews på bortre stolpen. Sydamerikanen kom fel till bollen och knäade upp den i sin egen bröstkorg. Trots det styrdes bollen mot mål och förbi målvakten Ismael Diawara.

Fem minuter senare var Varberg nära att fullborda vändningen när mittbacken Oliver Stanisic nickade i stolpen. Närmare än så kom de inte.

Matchen slutade 1-1, vilket betyder att Degerfors tog sin första poäng efter tre raka förluster.

- Det var en svårspelad match med mycket kamp. Jag tycker ändå att vi för spelet. Vi gör 1-0 sen får de ett billigt 1-1 mål, säger Edvardsen till Discovery+ och utvecklar om målet:

- Jag sätter den i djupled på honom och ropar att jag vill ha tillbaka den. det är bra uppfattat av Granath att höra att jag kommer där. men det är surt att vi inte får tre poäng på det.

Degerfors: Diawara - Janevski, Ekroth, Olsson - Granath, Carlen, Gravius, Saidi - Abraham, Edvardsen, Bertilsson.

Varberg: Lukic - Mensah, Lindner, Stanisic, Carlos - Tranberg, Ejupi - Matthews, Kunst, Alfonsi - Moon.