Kris, förlust och tung Gais-skada

Smällarna kommer slag i slag för Gais. Ekonomisk kris, förlust mot Kalmar - och lagkaptenen Fredrik Lundgren skadad med osäker diagnos.
- Det ser inte bra ut, säger Gais-tränaren Jan Mak.

GÖTEBORG. Kalmar kom till matchen med en 3-0-seger hemma mot IFK Göteborg i ryggen, och än mer självförtroende fick man av ett fantastiskt 1-0-mål. Med tio minuter kvar av första halvlek drog Erik Israelsson till från distans och fick drömträff – 1-0 upp i krysset bakom Dime Jankulovski.

Tidigt i andra halvlek ökade Kalmar på genom Abiola Dauda men där var inte Jankulovski lika chanslös som på 1-0. Dauda snappade upp bollen till vänster i straffområdet och de flesta förväntade sig nog ett inlägg. Men KFF:s skyttekung lyckades hitta en lucka och bredsidade in bollen vid bortre stolpen.

Gais kom närmare med 20 minuter kvar, men Erik Johanssons nickreducering hjälpte inte.

Som om inte det vore nog med motgång för Gais så åkte lagkaptenen och viktige mittbacken Fredrik Lundgren på en skada och tvingades utgå i den första halvleken.

Lundgren höll sig mot baksidan lår och lindades hårt av Gais medicinska personal innan han blev utkörd från plan på bår.
– Det ser inte bra ut. I bästa fall är det en allvarlig sträckning, men det kan vara en bristning också, säger Gais tränare Jan Mak till FotbollDirekt.se.

Gais vet ännu inte hur lång tid Lundgren blir borta, men helt klart är att en tung säsong kan bli ännu tyngre om lagkaptenen skulle tvingas till frånvaro under den avgörande hösten.
– Vi ska se hur han känner under de närmsta dagarna, sedan kan vi veta hur omfattande skadan är.

Gais alltså kvar på elva poäng – åtta upp till Gefle på kvalplats, Gefle som dock kan dra ifrån ytterligare då man spelar mot IFK Norrköping senare på söndagen.

För Kalmar var det första segern på nio försök på Gamla Ullevi som varit något av en mardrömsarena för smålänningarna.