Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Krisen total – kan stjärnorna rädda Gais?

Gais åker ner i superettan och samtidigt är ekonomin körd i botten. En "räddningskonsert" med artister som Håkan Hellström och Ebbot Lundberg har varit en förhoppning men nu ser det mörkt ut.
– Det har varit en förhoppning tidigare att få till en stödkonsert, men det har inte hänt något nytt på den fronten, säger initiativtagaren Johan "Red Top" Larsson.

Alexander Axén, Mats Persson, Jan Mak, Kjell Petersson… huvudena rullar i Gais – allt fler centrala personer i krisklubben har antingen lämnat självmant eller fått sparken, allt medan klubbens ekonomi blöder och på det mindre intäkter nästa år i superettan.

ANNONS

Sportsligt är raset redan ett faktum, och ett ekonomiskt reningsbad väntar nu. En gnista hopp om att att få välbehövligt tillskott i kassan tändes i augusti. Då blev det känt att Gais planerar en stödkonsert med kända artister som har sympatier för klubben, och där allt överskott gick till Gais.

Bland de musiker och artister som håller på Gais finns Håkan Hellström, Soundtrack of Our Lives-sångaren Ebbot Lundberg, skådespelaren Claes Malmberg, In Flames gitarrist Björn Gelotte och komikern Per Andersson (bl a ”Grotesco”).

Initiativtagare till konserten är Gais styrelsemedlem Johan ”Red Top” Larsson – i augusti var han förhoppningsfull om att landa en konsert den här sidan nyår och Ebbot Lundberg har redan lovat ställa upp.
– Det är en förbannad självklarhet att ställa upp på en sådan grej för att rädda Gais, sade Ebbot till Expressen.

ANNONS
– Det är självklart att vi frågar exempelvis Håkan Hellström, jag vill att alla som är gaisare och som kan dra folk ställer upp, sade Johan ”Red Top” Larsson.

Nu är det inte lika hoppfullt – det har varit för mycket annat med Gais, förklarar initiativtagaren.
– Det har varit en förhoppning tidigare att få till en stödkonsert, men det har inte hänt något nytt på den fronten, säger ”Red Top” till FotbollDirekt.se.

Så det ligger på is?
- Det har aldrig legat någon annanstans än på is. Vi får se hur det blir med det här. Av naturliga skäl (Gais kris och cirkusen med Mats Persson och Jan Maks avsked) så har vi fått fokusera på annat arbete, vi har inte hunnit lägga någon energi på det här.

Men hur långt hade ni kommit, hann exempelvis Håkan Hellström bli tillfrågad?
–  Vi har pratat med en hel drös artister och alla har varit positiva men av olika skäl kan vissa, och vissa kan inte och en del vet inte eftersom att vi inte har något datum än. Men om man har flyt så kan saker och ting falla på plats på kort varsel eller så dyker det upp något nästa år.

ANNONS

Hur mycket pengar skulle en sådan här konsert kunna ge Gais, hur betydelsefullt skulle det vara för ekonomin?
– Om Rolling Stones och Springsteen ställer upp blir det jättemycket pengar. Om det är tre lokala band som innehåller gaisare så är det inte vad vi är ute efter. Vi tänker inte göra någonting som inte påverkar vår framtid, då är det bättre att inte göra något alls. Det blir fel att lägga krut på något om man egentligen borde göra någonting annat.
– Det är verkligen inte så att Gais inte behöver varenda öre. Det är unga supportrar som satt in på vår framtidsfond, summor som för dem är procentuellt enorma. Andra som satt in sina 10 000 surt förvärvade pengar för att hjälpa oss. Vi säger inte nej till några pengar och är otroligt tacksamma. Det jag menar är att vi kan inte lägga ner massa tid på något som inte gör en markant skillnad ekonomiskt. Jag har arrangerat konserter i 25 år och vet vad som krävs kring ett större arrangemang.

ANNONS

Tror du att det kan bli av redan i år?
– Jag vet inte om det sker på den här sidan året eller nästa år. Vi vill bygga för framtiden och  en sådan här sak kan vara precis lika behövlig 2013. Vi kommer informera våra medlemmar när vi har någonting som vi tycker fungerar.

Publicerad 2012-10-05 kl 09:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto