Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kritiken mot J-Södras ordförande: "Är olämpligt"

Foto: Jönköpings Södra.

Jönköpings Södras tillförordnade ordförande Mats Tidstrand.

Hallpressens vd Mats Tidstrand föreslås bli ny ordförande i Jönköpings Södra.
I det senaste avsnittet av Sporthuset riktar Tommy Åström och Lasse Granqvist stark kritik.
- Moraliskt och etiskt är det inte lämpligt, säger Lasse Granqvist i podden.

Tidigare i år valdes Hallpressens vd Mats Tidstrand in i styrelsen för Jönköpings Södra. Mediekoncernen Hallpressen äger bland annat Jönköpingsposten samt JNytt vars båda bevakningsområde omfattar just Jönköpings Södra i allsvenskan.

Redan då möttes utnämningen av kritik från C Mores Tommy Åström och Lasse Granqvist.

– Det är otroligt viktigt att alltid vara fristående. Journalister måste alltid hållas fristående från det som ska bevakas. Det kan inte vara några förbindelser som misstänkliggör din ställning. Det är den sitsen de hamnar i nu, sa Åström till JMini.

Nu ser Tidstrand ut att avancera ytterligare inom klubben styrelse. Efter att Sune Lantz slutat föreslås han nämligen bli ny ordförande i klubben. Samtidigt ämnar han fortsätta som vd för Hallpressen.

Den förmodade utnämningen tas på nytt upp i det senaste avsnittet av Sporthuset.

- Någon borde stoppa de här Berlusconi-liknande tokigheterna. Det bästa hade varit om Tidstrand själv nu förstått intressekonflikten, men han håller inte med, säger Tommy Åström och får medhåll av Lasse Granqvist.

- Han har kommit undan den svängen tidigare. Nu vet jag att Mats Tidstrand är otroligt uppskattad och är synnerligen kvalificerad och kompetent. Utmaningen för Tidstrand blir ju att han vill både ha kakan och äta den. Han vill vara med i fler syltburkar än bara en. Men på en mindre ort är det kanske lättare att navigera sig fram på det här sättet. Ur ett journalistiskt perspektiv olämpligt, säger han.

Mats Tidstrand säger sig förstå att diskussionen dyker upp, men att han inte håller med om kritiken som riktats.

- Vad gäller det upplägget så handlar det i grund och botten om utgivarskap, utgivarskap som reglerar vad som finns i Hallpressens produkter och det har jag ingen påverkan på. Jag ska inte ha det och vill inte ha det. Det är det som är grunden i det här. Om man därtill adderar spekulation i något avseende; att jag som vd skulle skapa en oro och en rädsla för Hallpressens journalister för att de ska göra sitt jobb, det finns absolut ingen substans i det överhuvudtaget.

Du ser inte konflikten?
- Jag har full respekt för att frågeställningen dyker upp och har också proaktivt tagit den dialogen med redaktionell personal inom Hallpressen. Samtidigt vill jag understryka att det jag säger i form av vd på Hallpressen är att jag förväntar mig att sportjournalisterna i det här fallet ska göra sitt jobb precis som de alltid har gjort och det ska de göra framåt också. Det är min förväntan. Allt annat vore fel.

Du har aldrig funderat på, eftersom det trots allt blir en diskussion kring det, att avsäga dig något av uppdragen?
- Det är klart att man funderar i en sådan här situation, naturligtvis. Det vore fel att säga någonting annat. Sedan kan jag tycka, det är egentligen inte svar på din fråga, att utifrån den rollen som jag i styrelsen sedan i våras, så ser jag egentligen inte någon större skillnad i ordförandeskapet i sig. Som styrelseledamot har du samma ansvar ändå. Där ser jag ingen jättestor skillnad.

Lyssna på hela podcasten "Sporthuset" via länken nedan.

Här hittar du podcasten Sporthuset

Publicerad 2016-11-10 kl 09:49

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER