Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kritisk HBK-ledare hoppar av

Halmstads BK fick kämpa hårt för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Nu hoppar en av klubbens ledare av i protest mot hur klubben agerat i vissa frågor.

- Ungdomsverksamheten har fått stå tillbaka för mycket och det känns som om vi är en förening i föreningen. Vi hade sex lag i DM-final och det fanns ingen där från klubben som var och tittade - det fanns inte ens någon notis på hemsidan och det tycker jag är fel, säger Johan Johqvist, som varit ansvarig för ungdomsverksamheten i egenskap av ordförande för ungdomssektionen men som nu har avgått, till Hallandsposten.

Johqvist som har jobbat 15 år inom föreningen anser att klubben satsar för lite på sina unga spelare och att det värvas för mycket spelare utifrån.
- Med ökade krav och god ekonomi har klubben prioriterat att köpa in spelare utifrån och lyft upp få spelare från de egna leden, säger Johqvist till tidningen.

Han menar också att han inte fått gehör för de synpunkter han har haft kring ungdomsverksamheten.
- Jag är kritisk för att det inte händer någonting. Jag har lämnat förslag tillf förändringar i HBK, som inte bara gäller ungdomarna, men mina mejl har inte besvarats, utan jag har mötts av tystnad, säger Johqvist.

Han menar också att klubben inte längre hittar samma talanger förut och spelare som Petter Hansson och Michael Svensson.
- Scoutingen är inte vad den har varit. Klubben är inte längre ute och tittar på talanger i Småland och Västergötland.

Halmstad ordförande Ingemar Broström är dock oförstående till Johqvists synpunkter.
- Jag tycker vi har satsat mer på ungdomssidan. Vi har flyttat upp tre spelare och kommande år har vi fem stycken från HBK i truppen.

Och han håller heller inte med om kritiken mot scoutingarbetet.
- Vi har inte resurser att följa spelare i Skövde, Linköping och Göteborg men jag tycker vi har bra flyt i scoutingverksamheten.

Publicerad 2009-12-10 kl 09:49
Annons
Annons
Annons