Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kritisk legendar: ''Hade aldrig släppt Lantz''

Kritiken mot Helsingborgs behandling av Marcus Lantz växer. Tidigare i dag Henke Larsson, nu förre HIF-tränaren Bosse Nilsson. Legendaren tror Helsingborg är farligt ute efter dumpningen av stjärnan.

- Det känns inte bra. Det måste vara pengar det handlar om. Om Helsingborg inte tror att han skulle hålla fysiskt i två år till hade det ändå varit värt att chansa på en spelare som för mig är allsvenskans bäste mittfältare, säger förre Helsingborgs-tränaren Bosse Nilsson till FotbollDirekt.se.

Helsingborg och Marcus Lantz kom inte överens och därmed försvinner HIF:s kanske största namn. Det stod klart i går.
Nog för att en brytning varit på gång i flera månader men likväl har beslutet focka Lantz rört upp starka reaktioner, senast Henke Larsson för Fotbollskanalen tidigare i dag.
Exakt vad som ligger bakom råder det delade meningar om men Bosse Nilsson är övertygad om att Helsingborg kommit till korta ekonomiskt.

- Ja, därför att det finns inte några som helst sportsliga grunder för att avstå en spelare som Marcus Lantz. Jag hade inte släppt honom om jag hade varit tränare.
- Han var väldigt, väldigt viktig förra säsongen men har varit ännu bättre i år. Därför är det klart att det ser konstigt ut och att man blir undrande när man nu väljer att släppa honom.

Men trots Nilssons skeptiska hållning så vill inte den legendariske HIF-profilen påstå att Lantz som mest lämnar ett stort sportsligt tomrum efter sig, inte med namn som Gashi, Mahlangu och Bergholtz, för att nämna några.
Desto mer ser han att någon saknas på kuskbocken.
Utan den 35-årige mittfältaren finns för Nilsson ingen polis, ingen pådrivare, något som kan bli rejält kostsamt med tanke på Europa League-spel kommande säsong.

- Ja, det är inte bara fotbolls- och breddmässigt Helsingborg förlorar på att släppa Marcus. Han hade också varit viktig inte minst i Europa-spelet. När han försvinner så saknas den där riktige ledaren. Någon sådan finns nu inte som det ser ut i dagsläget.

- Jag kan bara hålla med Henke Larsson, klart det inte ser bra ut när någon som Marcus Lantz inte blir kvar. Som jag ser det tror jag att han utan problem håller i två år till.

Publicerad 2010-11-25 kl 19:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons