Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kroon går hårt åt Hareide: "Förlöjligade och sålde ut mig"

Foto: SCANPIX

Simon Kroon har lämnat bänken i Malmö.
I en intervju med Sydsvenskan går han hårt åt Åge Hareide.
- Han förlöjligade och sålde ut mig, säger han.

Simon Kroon trivs med livet i Danmark och har fått starta i Sönderjyskes träningsmatcher. Lika kul var det inte under den sista tiden i Malmö FF. Allt började i somras när mittfältaren var väldigt nära en övergång till Krylya Sovetov Samara, men väl på plats i Ryssland ångrade han sig och åkte hem.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Kroon att det handlade om mycket pengar och att han därför försökte intala sig själv att han snabbt skulle komma vidare till ett bättre lag i ligan. Men det blev en kulturkrock. På plats i Ryssland hävdar Kroon att han skulle bli inackorderad i en barrack i stället för en lägenhet med väldigt begränsad rörelsefrihet.

Då valde Kroon att återvända till Malmö, men upptäckte snabbt att han hamnat utanför laget. Dessutom gick Åge Hareide ut i media och sa att mittfältaren satt sig själv i frysboxen genom att ha gått till sportchefen Daniel Andersson med en önskan om att lämna.

- När de klart säger ifrån att de vill lämna, men inte till vad som helst - och det inte är precis så att Real Madrid vill köpa, ingen vill ju handla - då måste man ta med det i utvärderingen. Då signalerar du något som inte är bra, sa Hareide.

Så här säger Simon Kroon om situationen i dag:

- När Åge sedan sågade, förlöjligade och sålde ut mig var det många som kom fram och sa annat bakom kulisserna. Men ingen kom fram och sa att de inte höll med, det var fegt att de inte skyddade mig, säger han till Sydsvenskan.

- Först var det som att han inte spelade mig för att han inte skulle ha användning för mig nästa år. Sedan när han själv bestämt sig för att sluta, så struntade han i det och tog ut de som han tyckte var bäst. Någon annan förklaring har jag inte.

Simon Kroon berättar att allt mellan honom och Åge Hareide inte har stört relationen med Malmö FF och att han hoppas återvända till klubben i framtiden. Men i dagsläget trivs mittfältaren bra i Sönderjyske och menar att han uppskattar den danska ledarstilen som han upplever vara ärligare.

- De är väldigt raka här i Danmark. Om jag jämför med Rikard Norling, så sa han vad man ville höra. Sedan att det var en lögn var en annan sak. Här bränner de en rakt av inför hela truppen, samtidigt som de är väldigt sociala. Svenskar är lite mesiga. Det är mycket bättre att få veta vad som är fel och hur de vill ha det, säger han.

Publicerad 2016-02-26 kl 12:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons