Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Laddat BP: ''Vi är redo för slagsmål''

Allsvenskan

Inför Elfsborg - Brommapojkarna:

Två raka vinster för BP och nu vill Kim Bergstrand till varje pris se en ny seger mot Elfsborg. Det är så att slagsmål ligger i luften.

ELFSBORG

Skador/avstängningar: Jari Ilola (s), Stefan Ishizaki (s), Johan Sjöberg (s), Jesper Florén (s).

Preliminär laguppställning: Ante Covic - Johan Karlsson, Martin Andersson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Anders Svensson, Daniel Mobaeck - Johan Larsson, Martin Ericsson, Emir Bajrami - Denni Avdic.

Håll ögonen på: Denni Avdic. Har verkligen lossnat för Avdic som verkar bubbla av självförtroende för tillfället. Oerhört svårt för vilken motståndare som helst när starke Avdic går mot mål.

ANNONS

Elfsborg-snack:
- Det är väldigt stor skillnad mellan Trelleborgsmatchen och mot IFK. Mot IFK fick vi en man utvisad, vi var bra fram till dess. Mot Trelleborg spelade vi med elva man och vi har varit väldigt bra hemma. Vi har skapat mycket målchanser och gjort många mål, säger tränaren Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

- Martin Andersson ger oss en bra uppspelsfot, en spetskvalitet han har och det är dessutom vår lagkapten, så det är bra för laget.

- BP är ett bollskickligt lag med passningsskickliga spelare. De får inte komma igång med sitt vägvinnande passningsspel, det gäller för oss att trasa sönder det.

Vad har du att säga om John Guidetti?
- Han har gjort det bra, men han har varit med så lite så det är för tidigt att säga något. Svårt att veta vad han haft för betydelse för resultaten.

ANNONS

BP

Skador/avstängningar: Maurico Albornoz (s), Mikkel Jensen (s), Andreas Eriksson (s), André Möllestam (s), Benny Lekström (s) Imad Chhadeh (a).

Preliminär laguppställning: Kristoffer Nordfeldt - Tim Björkström, Ferhat Korkmaz, Pontus Segerström, Pär Asp - Gabriel Petrovic, Miiko Albornoz - Babis Stefanidis, Pablo Pinones-Arce, Dalil Benyahia - John Guidetti.

Håll ögonen på: Pablo Pinones-Arce. Mycket snack handlar om John Guidetti, men även Pablo Pinones-Arce har verkligen varit bra i ett BP i medvind. Senast gav Pinones och Guidetti varandra underbara passningar som båda gjorde mål på. Fortsätter succén mot guldkandidaten Elfsborg?

Brommapojkarna-snack:
- Det har inte varit någon större förändring i spelet, utan bättre utdelning bara, säger tränaren Kim Bergstrand till FotbolDirekt.se om de senaste vunna matcherna.

ANNONS

- Elfsborg är ett av de bästa lagen i serien. Vi har kunnat styra spelet på senare tid, men nu blir det slagsmål om vem som ska ha bollen. Gefle och Elfsborg är motpoler på så sätt.

Vad säger du om Pablo Pinoes Arce och John Guidettis samarbete?
- Strålande. De har sett ut att ha spelat ihop länge. Båda har bra speluppfattning. Pablo skapar ytor och John tar dem. Det är helt enkelt kloka spelare.

Fotbolldirekt kommenterar:
- Elfsborg har fått tillbaka viktige lagkaptenen Martin Andersson i mittförsvaret som får ses som något av en favoritspelare för Magnus Haglund.

- Två lag möts som verkligen har fått igång offensiven ordentligt. Elfsborg gjorde fyra mål på Trelleborg och Brommapojkarna har fått det att lossna med John Guidetti.
- BP vann mot Gefle trots att man spelade med decimerat lag större delen av matchen. Stockholmarna visade upp ett fint passningsspel och Elfsborg kan inte räkna med någon lätt match.

ANNONS

- Men Elfsborg får trots allt räknas som favorit. Har ett i grunden bättre lag än Brommapojkarna och ska normalt sett vinna. Anders Svensson har fått upp formen på det centrala mittfältet och boråsarna spelar som om de glömt storförlusten mot IFK Göteborg vid det här laget. BP får det tuffare nu och det ska bli intressant vad Guidetti kan uträtta mot så här starkt motstånd.

- Matchbilden lär präglas av kamp för att ta kommandot, men med två spelande lag lär spelet öppnas upp efterhand. BP:s starka defensiv kan ställa till det för Elfsborg, men en knapp seger för hemmalaget är tipset.

FotbollDirekt.se


Publicerad 2010-04-29 kl 12:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto