Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Lagerbielke om påstådda Serie A-intresset: "En positiv förstärkning"

Allsvenskan

Gustaf Lagerbielke, 22, har imponerat i Degerfors.
Så mycket att Serie A-klubbar ryktas visa intresse för honom.
- Jag får ta det efter säsongen, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Gustaf Lagerbielke.

Sedan Gustaf Lagerbielke anslöt på lån till Degerfors i somras har han tagit en ordinarie startplats i laget, och levererat. Den 22-årige mittbacken har varit en av klubbens bästa spelare under hösten och menar själv att han njuter av tillvaron i sin tillfälliga klubb.

- Det har fungerat väldigt bra, nästan helt friktionsfritt skulle jag säga. Mina egenskaper har passat väldigt väl i Degerfors och hur vi vill spela. Jag tror att jag har kunnat bidra med lite som saknats innan, säger Elfsborg-lånet till Fotbollskanalen och utvecklar:

- Hela laget har presterat mycket bättre nu mot slutet. Jag har kanske bidragit med lite defensivt fokus, ledarskap och pondus.

Annons

Hur viktigt var det för dig att bli utlånad för att få speltid?
- Väldigt viktigt. Jag märker redan att det har varit lärorikt, även om det är många matcher kvar. Både jag och Elfsborg vara överens om att det var ett bra steg för mig. Det är väldigt kul att få visa allsvenskan vem jag är och vad jag är för typ av spelare.

Degerfors slåss för sin överlevnad i allsvenskan. Med sju omgångar kvar att spela ligger laget på negativ kvalplats, med en poäng mer än jagande Helsingborgs IF. Det utsatta läget har dock inte påverkat Gustaf Lagerbielke.

- Jag tycker bara det är kul och utmanade. Man tvingas leverera på sitt max hela tiden och det är kul att få ta ansvar, säger 22-åringen, som kastats rätt in i hetluften:

- Jag ser det som en rolig utmaning att rädda kvar Degerfors i allsvenskan. Egentligen ser jag bara positivt på det och något som jag själv kommer växa väldigt mycket av.

Annons

Hur ser dialogen med Elfsborg ut om framtiden?
- Vi har inte pratat så mycket faktiskt, utan jag har fullt fokus på Degerfors och att leverera på planen. Det finns gott om tid att prata efter säsongen.

Nyligen rapporterade Aftonbladet att "flera italienska klubbar" har scoutat Gustaf Lagerbielke i Degerfors-tröjan. Det ska bland annat röra sig om ett par bottenlag i Serie A och en del toppklubbar i Serie B.

Smickrande, menar huvudpersonen. Men ingenting han själv vet något om.

- Jag läste det, och det var faktiskt första gången jag fick höra om det. Men det är klart att det är kul när ens prestationer uppmärksammas, samtidigt är det inget jag tänker på. Jag får ta det efter säsongen. Men det är en positiv förstärkning av att man göra något bra, säger Lagerbielke, och kommenterar hur han ser på sin framtid:

Annons

- Planen är att jag ska återvända och spela i Elfsborg nästa år.

Skulle du vara redo för ett steg ut i Europa efter "bara" en halv säsong med speltid i allsvenskan?
- Både och. Jag är ambitiös, vill alltid lära mig och bli så bra som möjligt. Jag tycker att jag har visat att jag håller på den här nivån. Så klart, så småningom vill man testa hur långt man kan gå.

När säsongen 2021 började spelade 22-åringen i Sollentuna FK i ettan norra. Nu, knappt två år senare, ryktas han locka intresse från en av världens bästa ligor.

Det har gått fort, minst sagt.

- Väldigt fort. Men jag har jobbat hårt och tagit medvetna små steg som gynnar min utveckling. Jag har försökte att inte göra några förhastade klubbval. Det har alltid varit mitt tankesätt och så kommer jag att fortsätta tänka framöver också. Ett litet steg i taget, avslutar Gustaf Lagerbielke.

Annons
Publicerad 2022-09-29 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto