Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lägger träningsmatch - mitt under allsvenskan

Foto: SCANPIX

Malmö har valt att spela en träningsmatch mot Wolfsburg - mitt under allsvenskan.
- När möjligheten dök upp ville vi ta den, säger MFF:s assisterande tränare Olof Persson.

Efter två raka säsonger i Champions League missade Malmö att förra säsongen knipa en plats ute i Europa.

Ett bakslag för de himmelsblå som i år får rikta in sig på att endast lira i allsvenskan. För att få europeiskt motstånd har därför MFF tackat ja till att spela en träningsmatch mot Wolfsburg den 4 augusti - mellan Örebro borta (1 augusti) och AIK hemma (7 augusti).

- Vi får ju in lite pengar från matchen och det använder vi till att chartra ett flyg så vi kommer hem från Örebro-matchen. Det blir ett normalt Europaprogram som vi bedömer att vi ska kunna hantera, säger Olof Persson.

- Det är lite tanken, i år missade vi Europaspel och vi vill fortfarande testa på mot internationellt motstånd. Tycker det är en jättefin möjlighet att få. Mäta oss lite och sparra inför hösten. Det blir en kanonmatch.

Persson tror att MFF-spelarna mäktar med tre matcher på en vecka.

- Det är säkert inte så många som får spela hela matchen mot Wolfsburg. Givetvis har vi fokus på allsvenskan. Men när möjligheten dök upp ville vi ta den.

Med knappt två veckor kvar till den allsvenska återstarten finns det mindre frågetecken kring Frans Brorsson och Rasmus Bengtsson. De båda mittbackarna lider av småskavanker och kommer inte spela mot Odense i morgon.

Publicerad 2016-06-28 kl 15:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons