Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagrell reder ut schema-kaoset: "MFF-Dif kan spelas senare"

Allsvenskans slutomgång ska inte flyttas. Nu kan MFF för möta Djurgården efter den sista omgången.
- Om den inte påverkar medaljplatser och annat, säger Lars-Åke Lagrell.

Tidigare under dagen gick Svenska fotbollförbundet ut på sin hemsida med att de inte flyttar den sista omgången. Nu öppnar ändå Lagrell för att så kan bli fallet.

- Det är möjligt att den sista omgången kan skjutas upp. Vi har sagt så här när det gäller sista speldag: det är alldeles rätt att vi ska ha sista speldag samlat. Så ska vi planera det, så att det sammanfaller med vårt regelverk, men vi kan ju inte längre garantera att det sen blir så.

- Jag menar, lek med tanken att en match blir avbruten i den näst sista omgången. När ska vi då spela om vi inte ska skjuta fram det. Det går inte. Och då när jag har sagt detta; att det inte är säkert att det går så kan man ju också tänka sig: säg att exempelvis matchen mellan Djurgården och Malmö blir ointressant – att den inte kommer att påverka medaljplatser och annat. Då kan man ju tänka sig att man säger att Malmö FF-Djurgården spelas veckan efter den sista omgången. Men det vet man ju inte än.

Just nu ser det dock ut som att det mycket väl kan hända att Djurgården har något att spela för.

- Om det skulle visa sig att det är så att matchen inte betyder någonting då kan inte jag se att det är en sådant fruktansvärt stor och viktig principfråga att den går samtidigt med de andra. Men däremot kan du ju ha en annan situation, säg att det exempelvis står mellan Djurgården och ett annat lag om nedflyttning. Då måste man ju tita på det problemet. Men så långt har vi inte kommit, utan nu har vi sagt att lagt kort ligger.

I dag ska Tävlingskommittén komma med ett beslut om när MFF-Dif ska spelas om. Men Lagrell tror att det kan dröja.

- Vår tävlingsavdelning sliter med det här. De blir nog inte färdiga med det här i dag, för det är ju så att Malmö FF har väl inte överklagat. Om det är trångt i spelschemat så gäller det ju att man hjälps åt och försöker göra något så att vi blir klara så fort som möjligt.

- För det första är det ju så att eftersom Malmö FF inte har överklagat så ska ju först besvärsnämnden hantera frågan, och innan besvärsnämnden är klar så kan vi ju inte gå ut med att den match som ska spelas om ligger då och då, för vi vet ju inte, besvärsnämnden kan ju bifalla Malmös överklagan

Om Malmö överklagar tycker Lagrell att klubben ska nöja sig med Besvärsnämndens beslut.

- Jag har skrivit ett mejl till Per Nilsson, Malmö, och Tommy Jacobson, Djurgården, om att jag tycker att klubbarna ska göra upp om att Besvärsnämndens beslut är slutbeslutet så att man inte börjar överklaga till Riksidrottsnämnden också.

Publicerad 2011-09-15 kl 16:44
Annons
Annons
Annons