Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lämnar MFF som Bosman: ”Det känns bittert”

Agon Mehmeti lämnar Malmö FF för Palermo. Och han gör det som Bosman.
– Det känns bittert, säger han.

Agon Mehmeti lämnar Malmö för Palermo den 30 november. Därmed blir hemmamötet med AZ Alkmaar det sista himmelsblå framträdandet Mehmeti gör - för den här gången.
– Mitt kontrakt går ut då och Palermo vill ha ner mig så fort som möjligt, berättar MFF-forwarden.

Formellt blir Agon Mehmeti Palermos spelare den 1 januari 2012 och om han stannar kontraktet ut är han en Palermospelare fram till 2017.

För Sydsvenskan berättar han om hur jobbigt det känns att lämna klubben i sitt hjärta och dess fans.
– De har betytt så mycket, de har gett mig allt. Ta bara ålasången. Den har gett mig gåshud många gånger. Det finns alltid de som ser negativt på saker, men jag hoppas att de flesta förstår mig. Jag har varit lite nere mellan varven, för att jag inte kan ge tillbaka så mycket som jag vill till MFF nu, säger han till tidningen.
– Mitt syfte var aldrig att gå som Bosman, utan att MFF skulle få ett maximalt belopp. Jag vet inte exakt vad som hände mellan klubbarna, men så blev det ont om tid, vi gick in i Europa League och det var svårt för MFF att släppa mig.
– Jag tänker bara på MFF, att det inte blev som jag tänkt. Och det känns bittert med tanke på allt MFF gett mig, klubben har fostrat mig och gett mig chansen.

MFF får utbildningspengar för Agon Mehmeti. En summa på knappt 6 miljoner kronor.
– Men jag hoppas att jag en dag kan betala tillbaka rejält en dag. Vill komma tillbaka om jag är välkommen och det säger klubben att jag är. Jag kommer att följa MFF i varenda match.

Publicerad 2011-11-12 kl 19:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons