Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lånas inte ut - nu visar Gif-målvakten sitt missnöje på Twitter: "Överraskad att han uttrycker sig så"

Foto: Bildbyrån

Lloyd Saxton blev inte beviljad en ny utlåning från Gif Sundsvall.
Nu visar målvakten sitt missnöje på Twitter.
- Jag blir lite överraskad över att han uttrycker sig så, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom till Fotbollskanalen.

Lloyd Saxton är tillbaka i Gif Sundsvall efter att ha varit utlånad till norska Levanger. Nu vill den 27-årige engelsmannen gå på lån igen - men klubben vill inte släppa iväg honom. Det har nu gjort att Saxton gått med sin besvikelse på Twitter.

"Extremt besviken över att jag inte får lämna på lån. Särskilt efter att ett bud från en superettanklubb först accepterades", skriver Saxton på Twitter.

När Fotbollskanalen når Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom berättar han om varför de stoppade lånet av Saxton.

- Vi hade ett möte i morse Lloyd, jag och Joel Cedergren (tränare) där vi var öppna med varandra. Vi måste se på det utifrån en situation där Tommy Naurin inte har varit i fysiskt optimalt skick utifrån hans korsbandsskador. Vi kan i nuläget inte riskera att stå här med en målvakt. Innan vi har alla svar och har säkerställt Tommys status så kan vi inte låna ut honom som det ser ut i dag. Men i den här branschen kan saker förändras snabbt om vi får besked från rätt håll. Men i dag har han fått beskedet att vi inte kan låna ut honom, säger Hagblom.

Vad vore ett besked från rätt håll? Ett besked att Tommy Naurin håller?
- Ja, att det fungerar bra fysiskt för honom, eftersom han inte har varit 100 procent fysiskt sett. Det är en väldigt utsatt position som gör att vi måste säkerställa att Tommy Naurin kan fullfölja säsongen på ett tillräckligt bra sätt.

Hur ser du på Lloyds besvikelse?
- Han äger den rätten. Men han vet om att vi självklart alltid strävar efter att hitta bästa möjliga utveckling för individen, men självklart har vi även ett ansvar för klubben att säkerställa de förutsättningarna. Så jag har inga synpunkter på det, det är upp till var och en att ha åsikterna som den vill.

Hur ser du på att han går ut med sin besvikelse offentligt på Twitter?
- Det kommer vi att ta med Lloyd, det kommer vi hantera. Våra spelare behöver veta om hur vi hanterar den här typen av frågor. Det ska vi ta med honom.

Hur? Kommer det bli någon påföljd?
- Vi kommer ha en öppen och ärlig dialog med varandra och kommunicera som vi alltid har gjort kring möjligheterna till utlåning. Vi lånade ju ut Lloyd till Levanger men han har varit skadad och borta några månader vilket gjorde att Levanger inte fullföljde sitt låneavtal. Men nu är han i fysiskt skick.

- Han hade all förståelse för klubben, så jag blir lite överraskad över att han uttrycker sig så på Twitter. Han hade full förståelse även om han var besviken. Men det är också en fri konkurrenssituation i Gif Sundsvall, det är bara att prestera så får du spela matcher.

Har du pratat med honom sedan han skickade den här tweeten?
- Nej, det är du som meddelar mig nu. Jag har inte hunnit se den.

Publicerad 2017-07-27 kl 13:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons