Landgren sköt HIF till seger

Djurgårdens svacka blir allt djupare. Laget tappade 1-0 till förlust 1-2 mot Helsingborg på Råsunda. Andreas Landgrens tåpaj avgjorde tillställningen.
- Den klassiska tåpajen. Den satt skönt, sade HIF-mittfältaren till PPV.

Andreas Landgren kom i en av många offensiva löpningar in mot Djurgårdens straffområde under matchen. Den här gången lättade Rene Makondele fram bollen perfekt. Tåpajen satt otagbart till vänster om Pa Dembo Touray i Dif-målet.
Ett aggressivt Djurgården hängde med bra fram till utvisningen på Markus Johannesson i den 66:e minuten. Johannesson var märkbart arg när han marscherade ut från planen.
- Sedan tar vi tag i det igen, menade Andreas Landgren i Helsingborg för PPV.

Oremos första mål

Johan Oremo framkallade kvällens största jubel då han nickade in 1-0 till hemmalaget efter 35 minuters spel. Gefle-förvärvet nådde högst på första stolpen på en hörna.

- Där har jag gjort ett par. Skönt, det var bara att sätta dit han, sade Oremo om sitt femte mål för säsongen till PPV.

Rättvis upphämtning

Helsingborg jobbade sig efter halvtid in i matchen. Isaac Chansas kvittering var inte vacker, men dock rättvis. Helt plötsligt fann sig mittfältaren helt ren framför Dif-målet. Bollen lade han kallt till höger om Touray.
Näst störst jubel för kvällen fick Daniel Sjölund. Direkt efter Markus Johannessons utvisning byttes finländaren in mot Mikael Dahlberg. Sjölund kunde dock inte förändra matchbilden trots ett par fina passningsförsök.
Djurgårdens tränare Siggi Jónssons försökte se det positiva i förlusten.
- Mycket positivt i den första halvleken. Det måste vi bygga på, sade han till PPV.
Johannessons utvisning blev avgörande.
- Vi tappar spelet när han blir utvisad, menade Jónsson.

Efterlängtad seger

Segern var Helsingborgs första ligaseger i Stockholm mot Djurgården sedan guldåret 1999. Nu utmanar laget Kalmar FF i toppen. Kalmar föll mot Malmö FF under söndagen (2-3).
- Det har gått av bara farten. Det handlar om att ha det där lilla flytet. Stundtals spelar vi riktigt bra fotboll, sade matchhjälten Andreas Landgren som var sparsam med orden i guldsnacket.

Djurgårdens IF-Helsingborg IF 1-2

Mål: 1-0 Johan Oremo (35), 1-1 Isaac Chansa (78), 1-2 Andreas Landgren (87)
Arena: Råsunda
Varningar, Djurgården: Komac (34), Johannesson (39) Helsingborg: Chansa (43), Landgren (68)
Utvisning Djurgården: Johannesson (66)

Djurgårdens startelva: Tourray - Davids, Kuivasto, Haginge, Tauer - Kusi Asare, Johannesson, Komac, Enrico - Oremo, Dahlberg
Helsingborgs startelva: Daniel Andersson - Ekstrand, Patronen, Nilsson, Tamboura - Christoffer Andersson, Landgren, Lantz, Chansa - Makondele, Larsson

Publicerad 2008-07-27 kl 20:21