Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Langer väljer mellan Peking och Bundesliga: "Inte lätt"

Allsvenskan

Michael Langer ska bestämma sig om framtiden i IFK Norrköping i dagarna.
Alternativen: Stanna - eller bli reservmålvakt i en Bundesliga-klubb.
- Jag kommer till Norrköping i morgon, säger Langers agent Michael Serr till Fotbollskanalen.

2:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Förra sommaren valde IFK Norrköping att hämta in en för fotbolls-Sverige okänd målvakt i Michael Langer. Peking skrev ett ettårsavtal med österrikaren efter att David Mitov Nilsson åkt på en allvarlig skada och värvningen har blivit lyckad.

Langer har stått i 32 tävlingsmatcher och varit en stabil sista utpost på Östgötaporten. Den 15 juli går dock 32-åringens kontrakt med IFK ut och hans framtid har länge varit oviss. Nyligen förklarade Langer att han tvekar inför sitt beslut.

I dagarna sa Pekings manager Jens Gustafsson följande till Norrköpings Tidningar om processen gällande Langer:

- Det närmar sig.

ANNONS

Norrköping har erbjudit målvakten ett nytt kontrakt, ett avtal fram till nästa sommar.

- Under en lång tid såg det ut som att han skulle lämna när kontraktet går ut nu i sommar och då tittade vi på andra alternativ. Det har funnits intresse från två klubbar i Skandinavien och sen har vi fått in ett erbjudande från en klubb i Bundesliga. Men sen kom Norrköping med ett erbjudande om en förlängning, berättar Langers agent Michael Serr och fortsätter:

- Michael skulle föredra ett kontrakt som löper över mer än ett år, i och med hans ålder. Först erbjöd Norrköping en förlängning på sex månader men då sa vi att han behövde minst ett år och då gick de med på det.

Enligt agenten förs diskussioner med framför allt Norrköping och den tyska Bundesliga-klubben. Det är de två alternativen som det ser ut att stå mellan för keepern.

ANNONS

- Michael trivs väldigt bra i Norrköping och de har varit väldigt framgångsrika under hans tid i klubben. Vi har en bra dialog med Jens (Gustafsson) och Michael gillar målvaktstränaren Maths Elfvendal som är en av de bästa i Skandinavien. Det är inte ett lätt beslut.

- Erbjudandet från Bundesliga-klubben är väldigt intressant och det är ett kontrakt över två år. Där blir han dock inte förstemålvakt.

Även om Norrköping inte satt någon deadline för Langer håller tiden på att rinna ut för målvakten, ett beslut måste fattas inom kort.

- Michael måste bestämma sig snart. Jag pratar med honom många gånger varje dag och jag kommer till Norrköping i morgon (läs onsdag), och stannar till på fredag, säger Michael Serr.

Langer har tidigare representerat Stuttgart, Freiburg och FSV Frankfurt i Tyskland.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-27 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto