Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lättad: ''Trivs mycket bättre än i Holland''

Blåvitts nyförvärv kan debutera mot AIK i kväll. Philip Haglund är lättad över att ha sluppit i från holländska Heerenveen.
- Jag trivs mycket bättre socialt här än vad jag gjorde i Holland.

IFK GÖTEBORG:

Preliminär startelva: Erik Dahlin - Adam Johansson, Karl Svensson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam - Elmar Bjarnasson, Philip Haglund - Stefan Selakovic, Sebastian Eriksson, Tobias Sana - Tobias Hysén.

Skador och avstängningar: -.

Han är formstarkast: Erik Dahlin. Trots väldigt begränsad erfarenhet har målvakts-talangen agerat väldigt stabilt de senaste matcherna, efter att ha petat Marcus Sandberg. De insläppta målen senast kan han absolut inte lastas för och det syns redan nu, efter bara två matcher, att backlinjen har stort förtroende och en positiv attityd gentemot Erik.

Värt att notera:
Att Philip Haglund i kväll debuterar för Blåvitt. Nyförvärvet från Heerenveen förväntas tillföra energi och styrka på den centrala mittfältet. Har spelat flertalet matcher med IFK:s U21-lag den senaste månaden, i väntan på att bli spelklar.

Göteborg-citat:
- Allt känns jättebra. Jag trivs i staden, med laget och med tränarna. Framförallt Stefan (Rehn), jag brukar köra en hel del extra med honom. Han vet hur fotboll ska spelas, säger Blåvitt-debutanten Philip Haglund till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Det känns skönt att vara tillbaka i Sverige. Jag trivs mycket bättre socialt här än vad jag gjorde i Holland.

- Det som känns extra bra är att den rollen Jonas (Olsson) och Stefan (Rehn) vill att jag ska spela är precis den rollen jag själv vill spela, centralt på mittfältet. Tidigare har jag flyttat runt på många positioner och kanske ställt upp lite för mycket för laget, men nu får jag spela där jag verkligen vill. Dessutom tycker jag att allsvenskan passar mig bra med min storlek och styrka framförallt, säger Haglund.

- AIK är ett bra lag som är med i guldracet. Det kommer bli tufft, trots att de bara har en Bangura i kväll. Jag såg deras förlustmatch mot Elfsborg senast och tycker att de var värda minst en poäng.

Hur känns det att kliva direkt in i en så het match mellan två så pass bittra rivaler?

- Det ska bara bli kul, att spela en match med så stort intresse runt sig från fans och media. Det är ju lite skillnad att kliva in på Gamla Ullevi nu och ha publiken i ryggen jämfört med vad jag fick uppleva under mina år med BP.  

AIK:

Preliminär startelva: Ivan Turina - Martin Lorentzon, Niklas Backman, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson - Daniel Gustavsson, Helgi Danielsson, Robert Åhman-Persson, Daniel Tjernström - Martin Kayongo-Mutumba, Mohamed Bangura.

Skador och avstängningar:
Ibrahim "Teteh" Bangura (a), Viktor Lundberg (s).

Han är formstarkast:
Martin Mutumba: Matchens lirare senast trots förlust mot Elfsborg. Spelade delar av matchen som forward och klarade även det bra. Kan få göra samma sak i kväll eftersom Teteh Bangura är avstängd.

Värt att notera:
Att 50% av AIK:s målproduktion saknas i kväll då Teteh Bangura är avstängd. 15 av AIK:s 30 mål hittills har gjort av Teteh.

AIK-citat:

- Vi hade vunnit sex matcher i rad så det är sånt som händer, men det är absolut ingen ursäkt. Vi ska vinna alla matcher vi spelar, säger Alexander Milosevic till aikfotboll.se angående förlusten mot Elfsborg senast.

- Jag tänker alltid på guld och det är bara att titta fram emot varje match som kommer, och försöka vinna den, fortsätter Milosevic.

- Vi är AIK. Vi kommer till Göteborg. Vi ska vinna, förklarar mittbackstalangen enkel.

Martin Gustafsson

Publicerad 2011-08-04 kl 14:21
Annons
Annons
Annons