Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lennart Johansson om AIK-turbulensen: ”Gör mig orolig”

Foto: Scanpix

AIK har kallat till extra årsmöte och styrelsen har ställt sina platser till förfogande. Klubbens hedersordförande Lennart Johansson blir oroad över stormarna kring AIK. 
- Det är en konsekvens av att det inte finns någon sammanhållning, säger Johansson till Sportbladet.

Det slog till som en bomb under torsdagskvällen: AIK FF:s styrelse ställer sina platser till förfogande och kallar till extramöte 15 december.

Styrelseordföranden Jonny Jergander berättade för Fotbollskanalen att medlemmar i AIK genom en namninsamling på nätet uttryckt missnöje och på så sätt tvingat fram ett extrainsatt möte.

– Det är en konsekvens av att det inte finns någon sammanhållning. Det är många falanger som drar åt olika håll, säger AIK:s hedersordförande Lennart Johansson i en intervju med Sportbladet.

Sedan tidigare har det talats om en maktkamp kring AIK-vd:n Mikael Ahlerup. Lennart Johansson får frågan om han har förtroende för Ahlerup:

- Jag har förtroende för honom. Han vill sköta det jobb han är anställd för, och han vill göra det utan att andra lägger sig i. Sedan om det finns åsikter är en annan sak men han har rätt att få sköta det arbete han är anställd för, säger Johansson till tidningen.

Innan 15 december ska valberedningen ha tagit fram ett förslag på en ny styrelse. Lennart Johansson är klar med vilka slags personer han vill se ta plats i styrelsen.

- Personer med rätt egenskaper. Personer vi kan lita på, som kan tala ut och ta ansvar. I vanliga företag som omsätter så stora pengar som AIK väljs personer efter kompetens. Det borde vi titta på i AIK också, inte vilka personligheter det handlar om.

Om Lennart Johanssons får välja ny ordförande blir valet tidigare AIK-ordföranden Johan Strömberg.

- Det behövs någon som står utanför de här olika falangerna. Strömberg visade under hans senaste period att han gjorde det man kunde förvänta sig av honom. Han är öppen och rak, säger Lennart Johansson, som betonar att han även samarbetar med Strömberg i en stiftelse för att motverka korruption inom fotbollen (Lennart Johansson Foundation).

Fotbollskanalen har försökt nå Johan Strömberg utan resultat.

Publicerad 2016-12-02 kl 14:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons