Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lennartsson hyllar sin kapten: "Tagit ett väldigt stort ansvar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Från derbyras till utklassningsseger.
Lagkapten Mattias Bjärsmyr har haft en stor del i att IFK Göteborgs vecka har svängt
- Han har tagit ett väldigt stort ansvar både på och utanför planen, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborgs vecka inleddes med tunga 0-4 i derbyt mot Häcken. Det var burop och åsikter om tränaren Jörgen Lennartssons avgång.

Under söndagen hade allt det där dock bytts ut mot jubel och applåder. Hemma på Gamla Ullevi vann de blåvita med 3-0 mot Kalmar FF. Sören Rieks, Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr gjorde målen. Den sistnämnde hyllades stort av Lennartsson efter matchen. För ansvaret han har tagit sedan derbyförlusten och för prestationen han stod för mot Kalmar.

- Han gjorde en briljant match i dag. Han får sällan så mycket beröm, säger Lennartsson.

Mattias Bjärsmyr själv:

- Det är väl mer bara att man har försökt få folk att gå vidare. Sedan är det inget exceptionellt jag har gjort, inte trollat med knäna. Man pratar med de nya spelarna som kanske inte har varit med om det så mycket. Sedan handlar det någonstans om att stå upp för det också. Ingen spelare kan gömma sig bakom ett 0-4-resultat. Där börjar det. Sedan får man bearbeta det.

Lennartsson valde också att hylla Mads Albaek som var tillbaka efter att ha missat tre matcher på grund av skada.

- Han gjorde en stålande insats. Dels som person. Dels i hur han driver laget, offensivt och defensivt. Han är bra på att läsa spelet och visar också stort ledarskap på planen. Det är klart att jag är väldigt glad över han var tillbaka i den här matchen, säger han.

Hur skön var den här segern efter veckan som varit?
- Det var givetvis en skön seger. Självklart. Framförallt är jag väldigt glad för spelarna skull. De har hanterat situationen exceptionellt bra, haft sans och balans i analyser och framförallt sett fram mot nästa möjlighet. Det är så vi har kallat den här matchen där vi skulle visa att vi är en bra fotbollslag. Den möjligheten tycker jag att de tog på ett väldigt bra sätt. De har varit väldigt lugna och trygga. Det är för att gruppen är väl sammansatt. Det känns inte som att det har varit någon jättekrisgrej.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-07 kl 19:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons