POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lennartsson: "Känns som den 23 december"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Alla går och väntar på den allsvenska premiären.
För Jörgen Lennartsson känns det som att vänta på jultomten.
- Det är den känslan i dag, säger IFK Göteborgs tränare.

Det är den 31 mars. Och mindre än ett dygn kvar till den allsvenska premiären mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Ullevi.

Jörgen Lennartsson längtar.

- Det känns som den 23 december, säger han.

Vad ligger i säcken?
- En fantastisk möjlighet. Vi har en jäkla god stämning i laget. En känsla att det ska bli kul att komma igång. Vi känner oss väldigt harmoniska inför matchen. Vi vet att vi möter ett lag där vi kan slå ur underläge. Det har gett oss mycket energi under veckan.

IFK Göteborg tränade lätt på ett regnigt Ullevi under fredagsförmiddagen. Det var kvadraten och lite avslutsövningar. Inte mycket mer än så. Efteråt bekräftade Jörgen Lennartsson att han har spikat startelvan.

- Det var en intressant arbetsuppgift med olika möjligheter. Vi har bestämt hur vi ska spela och vi har en stor tro på det, säger han.

Tror du att Malmö kommer överraska in sin startelva?
- Vi får väl se vad de hittar på. De har haft lite olika versioner på information om Berget spelar eller inte. För vår del spelar det inte så stor roll egentligen. Vet vilka spelare de har och på vilka olika sätt de kan komma i sin uppställning. Och vi har förberett oss på de olika varianterna.

Kommer du överraska?
- Det vet man aldrig.

Vad blir nycklarna i matchen?
- Båda lagen vill verkligen visa kvalitet. Nycklarna bli att få loss mycket energi. Få igång farten i benen, kvaliteten i passningsspelet och aggressiviteten.

FAKTA

Läget i IFK Göteborg

Matchtruppen: Erik Dahlin, Pontus Dahlberg, Emil Salomonsson, David Boo Wiklander, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Scott Jamieson, Martin Smedberg–Dalence, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sebastian Ohlsson, Abdul Razak, Sören Rieks, Mix, Henrik Björdal, Tobias Hysén, Mikael Boman, Elias Omarsson.

Saknas: Patrik Karlsson Lagemyr (knäskadad), August Erlingmark (krasslig).

Trolig startelva (4-4-1-1): Pontus Dahlberg - Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Scott Jamieson - Henrik Björdal, Mix Diskerud, Mads Albaek, Sebastian Eriksson - Sören Rieks - Mikael Boman.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-31 kl 16:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå