POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
14v

Levi ska tillbaka till Rosenborg: "Jag saknar Trondheim"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Levis mål från året i spelaren ovan.

Tre matcher i Elfsborg till.
Sedan ska Jonathan Levi tillbaka till Rosenborg.
- Det ska bli kul, säger han till Fotbollskanalen.

Inför säsongen lånade Elfsborg in Jonathan Levi från norska Rosenborg. Den Helsingborgs IF-fostrade spelaren var därmed tillbaka på den svenska fotbollscenen, då han tidigare spelat för Öster och Landskrona Bois på seniornivå.

Men sejouren i Elfsborg kommer bara att sträcka sig över den här säsongen. Nyligen berättade Rosenborgs tränare Eirik Horneland för Adresseavisen att yttern fått besked om att han ska tillbaka efter säsongen. 23-åringen själv har också varit inställd på att återvända.

- Jag har bara utgått från vad som står i pappren och där har det stått att jag ska vara i Elfsborg till december och sedan ska jag vara i Rosenborg och Trondheim januari. Jag har bara utgått från det, så jag har räknat med det. Det är inte så att jag har gått runt och tänkt på det hela tiden. Jag har ställt in mig på att jag är i Elfsborg i nu och sedan får det bli Trondheim, säger Levi till Fotbollskanalen.

Hur känner du för att återvända?
- Det ska bli kul! Jag saknar både Rosenborg, Trondheim och lagkamraterna och så där. Samtidigt trivs jag ju väldigt bra här. Det är inte så att jag går runt och är missnöjd över huvud taget, utan jag trivs väldigt bra här och trivdes väldigt bra i Trondheim. Jag är positiv till där jag är i dag och där jag kommer att vara i januari.

Har ni, du och Rosenborg, haft någon dialog under den här tiden?
- Ja, men inte jättemycket. Jag fick något samtal i våras och sedan fick jag ett samtal i veckan där berättade om hur deras tankar varit och hur jag känner. Det har inte varit jättemycket dialog. Men jag har inte varit stressad över det, utan det är mer att jag utgått från vad som står i kontraktet och där har det stått att jag ska vara i Trondheim i januari.

Då kanske ni inte pratat om hur de ser på dig till nästa säsong?
- Nej, vi har inte kommit så långt. Sedan slutar allsvenskan betydligt tidigare än vad Eliteserien gör, så jag kommer att åka upp dit efter säsongen är slut här och träffa dem, snacka lite och sedan ska de checka av ljumsken som jag har problem med så jag är fullt frisk i januari igen. Det är det som är huvudmålet när den här säsongen tar slut. Vi har tid att snacka där, så det är väl någonting som är positivt med att allsvenskan är slut lite tidigare.

Ljumsken var det, ja. Under säsongen har Levi haft problem med ljumsken och den hindrade honom från spel från slutet av juni till början av augusti. Han missade totalt sju matcher. Fortfarande känner han av skadan, trots att han framträtt i varenda match sedan den 19 augusti.

- Jag har kunnat spela med smärtan och så länge det går så har vi insett att vi får ta resten efter säsongen. Det behövs nog jobbas på och jag behöver nog lägga lite mer tid på det, tid som man kanske inte riktigt har om man ska medverka på matcherna på helgen. Därför ska vi ta hand om det efter säsongen då det inte handlar om att jag behöver stå redo på en söndag eller måndag för match, utan då kan man bara fokusera på att jobba. Det är det som har varit problemet och det därför jag också ska åka upp (till Trondheim) så att de får kolla på mig ordentligt också.

När nu säsongen lidet mot sitt slut har Levi framträtt i totalt 19 matcher, varav att han startat i 15 av dem. Han upplever tiden i Boråslaget som lite upp och ned, mycket beroende på ljumskskadan.

- Jag står för mitt val och de besluten jag fattade, sedan har säsongen blivit vad den har blivit. Jag började bra och sedan åkte jag på skadan. Sedan spelade jag med smärta, vilket följdes av att jag inte kunde vara med på hela sommaren och det var skittråkigt. Det var ingenting jag räknade med i februari när jag kritade på det här låneavtalet. Men så är det i fotbollen och det får man räkna med. Nu upplever att jag ändå kan spela trots lite smärtor. Det är klart att det inte var såhär man räknade, eller tänkte sig, att det skulle bli. Man trodde kanske att det skulle gå lite annorlunda, men nu blev det som det blev, och jag har trivts med allting i Borås och Elfsborg.

På vilket sätt upplever du att du har utvecklats i Elfsborg?
- Jag har utvecklats mycket, men kanske på ett litet annat plan. Man har fått ta för sig mer och fått lite mer ledaregenskaper. Jag känner att jag har fått ta mer eget ansvar och utvecklats på den biten. Sedan har jag fått jobba mycket mentalt också och man har lärt sig den biten - att ta hand om motgångar när det handlar om skadeproblem. På så sätt har jag lärt mig en del. Sedan fick jag en lite annan roll här än i Trondheim, så man har lärt sig en hel del.

Tre omgångar återstår. Hur vill du avsluta i Elfsborg?
- Jag vill avsluta så bra som möjligt, så klart. Det vill ju alla. Vi känner oss hungriga allihop, även fast folk sagt att vi springer omkring i ett ingenmansland. Vi tycker det är skitkul att vara med och alla vill spela. Vi har haft ett bra flow de senaste omgångarna. Får jag chansen att spela ska jag göra det så bra som möjligt. Sedan blir det en rolig match personligen i den sista omgången mot Helsingborg, men tanke på att det var där jag bodde, gick i skolan och mina föräldrar bor där än i dag och mina vänner bor också där. Sedan har vi ett rivalmöte med Göteborg innan dess, så det är roliga matcher som är kvar, så jag vill verkligen avsluta på allra bästa möjliga sätt.

Elfsborg möter härnäst Örebro. Den matchen spelas på måndag och sänds på C More Fotboll och kan streamas på cmore.se. Matchstart 19.00, måndag.

Publicerad 2019-10-19 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå