Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Lill-Bagarn": "Jag har drömt om att spela i Mjällby"

Allsvenskan

Otto "Lill-Bagarn" Rosengren kan slå igenom 2022.
18-åringen, som är son till profilen Patrik Rosengren, spås en ljus framtid - och har redan uppnått ett stort mål, att spela med Mjällby i allsvenskan.
- Jag har drömt om att spela i Mjällby, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Otto Rosengren, 18, är på väg att få sitt stora genombrott i Mjällby AIF. Den 18-årige mittfältaren, som gjorde två allsvenska matcher i fjol, har i år startat i samtliga matcher och tagit en ordinarie plats i Blekinge-laget, som överraskat med tio poäng efter fem omgångar.

Rosengren trodde på speltid inför årets säsong, men vågade inte riktigt hoppas på den här utvecklingen under säsongsupptakten.

- Jag hade förhoppningar, men kanske inte att jag skulle starta de fem första matcherna och spela så mycket som jag gjort, men det gick väldigt bra under försäsongen och jag har tagit mina chanser. Nu tycker jag att jag ska spela och jag tränar för det varje dag, säger talangen till Fotbollskanalen. 

Annons

Hur tycker du att du kommit in i det allsvenska tempot?
- Jag tycker att jag växt in i det bra. Jag fick två matcher förra säsongen, och då var vi typ redan klara, så de var kanske inte så betydelsefulla, men nu har det varit matcher, där det varit viktigt med tre poäng i varje match. Jag känner att jag är inne i tempot och nu vill jag göra fler poäng och hjälpa laget på det sättet.

Rosengren menar att nye tränaren Andreas Brännströms förtroende betyder mycket.

- Han är en riktigt duktig tränare, som kan jättemycket fotboll. Han är, precis som jag, lite av en fotbollsnörd. Han är jätteduktig och bra på att analysera, både individuellt och som lag. Han kan visa någon video på vad man gjort lite sämre i en match, men även visa vad man gjort bra. Han hjälper spelarna mycket individuellt och tar laget framåt hela tiden. Jag har bara fått bra intryck.

Annons

Samtidigt har nog en del i fotbolls-Sverige reagerat på Ottos efternamn, och anledningen är att han är son till Mjällby-ikonen Patrik "Bagarn" Rosengren, som gjort 16 säsonger med Blekinge-laget och även vunnit titlar med Kalmar FF under 2000-talet. 

Otto har följt sin pappas karriär, och Mjällbys resa upp och ner genom seriesystemet, vilket gör det speciellt för honom att representera klubbens A-lag i allsvenskan. 

- Mjällby betyder jättemycket. Jag har följt Mjällby sedan farsan spelade och jag har drömt om att spela i Mjällby och även i Kalmar när han spelade där, men nu är det Mjällby. Han har varit en förebild för mig sedan jag var liten, och jag har bara tränat och alltid velat bli proffs. Att ha en farsa, som varit i de skorna, hjälper såklart.

Med tanke på 18-åringens relation till Mjällby var det såklart något extra att få göra allsvensk debut för klubben mot Örebro SK i den näst sista omgången i fjol inför hemmasupportrarna på Strandvallen.

Annons

- Det var fantastiskt. Det har varit en dröm att få spela på Strandvallen inför alla supportrar, och när man gick in på planen var det bara glädje och att njuta av det.

Otto har, precis som andra spelare som har föräldrar som spelat på en hög nivå, fått vänja sig vid att bli jämförd med sin pappa och kallas även för "Lill-Bagarn" i omklädningsrummet, vilket förstås har koppling till farsans smeknamn "Bagarn". 

- Det är lite skämt inom laget om "Lill-Bagarn" och sådär, men jag skulle inte säga att det stärker min roll. Han hade en lite annan roll än vad jag har och vi är lite olika spelare.

Hur är det att jämföras med honom?
- Det är väl vanligt om man har en pappa som spelat. Då blir det jämförelser, och nu är jag inte i närheten av antalet matcher, ett SM-guld och ett cupguld, men förhoppningsvis kan jag nå andra milstolpar som inte han gjort. Det är alltid ett mål.

Annons

Rosengren njuter av att få spela i Mjällby, men har också stora drömmar inför framtiden. Farsan blev aldrig utlandsproffs, något som 18-åringen gärna skulle vilja bli i framtiden.

- Just nu har jag mest fokus på Mjällby, men om det går bra framöver, så har alltid min dröm varit att spela utomlands, säger han och fortsätter:

- Jag tror att jag hade passat i La Liga eller i Holland, någon av de är väl drömligorna. Jag gillar Premier League, men det är väldigt hög nivå där och svårare att nå dit.

Här och nu är fokus på Mjällby, som inlett lovande i år - trots att flera tongivande spelare försvann efter förra säsongen. Rosengren anser att hårt jobb ligger bakom succéstarten, och medger samtidigt att få i truppen trodde på tio poäng efter fem omgångar.

- Nej, det tror jag inte att många gjorde, men vi gick in till Elfsborg-matchen, som "underdogs", och vann kanske med lite flyt. Samtidigt är vi förtjänta av det här efter hårt jobb av alla spelare och ledare. Vi tappade många spelare från i fjol som varit tongivande i flera år, så det var tungt, men nu har andra spelare klivit fram och tagit större ansvar.

Annons

Rosengren är en av de som hoppas på att ta ännu större kliv under resten av säsongen och menar att lagets inledning inte är en tillfällighet. Han tror att Mjällby kan fortsätta på den inslagna vägen framöver, vilket kan resultera i en fin säsong i allsvenskan. 

- Jag tror att det är mycket som kan tala för oss. Vi har fyra nollor på fem matcher och det är otroligt starkt, så det kan vi bygga vidare på. Vi får ta en match i taget. Då kan vi gå bra resten av säsongen också, säger han.

Mjällby ställs härnäst mot Helsingborg hemma på söndag i allsvenskan. 

Publicerad 2022-04-29 kl 10:41

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto